Ultimativni vodič za razumjevanje žena - Volim Podgoricu

Ultimativni vodič za razumjevanje žena

Ne kaže se džabe da su muškarci sa Marsa a žene sa Venere. Momcima je često toliko teško da razumiju djevojke da djeluje kao da pričaju drugim jezikom, ma koliko se voljeli. Zato bi bilo dobro da svaki muškarac zna ove 23 stvari o ženskom mozgu, jer će ga onda mnogo lakše razumjeti.

1. Ne vole da buljite u njih

Razmjenjivanje pogleda je jedan od najboljih načina za započinjanje muvanja, ali to ne znači da djevojke vole kada u njih neko bulji! Zato sljedeći put kada budeš sjedio u kafiću i vidiš neku slatku djevojku, umjesto da sve vrijeme gledaš u nju, baci nekoliko puta malo duži pogled. Ako primjetiš da ti ne uzvraća pogled i da je zainteresovana za nešto drugo, odustani.

2. Ne gledajte u druge djevojke – bar ne pred njom!

Ne očekuje ona od tebe da nikad ne pogledaš drugu djevojku, ali kada si sa njom potrudi se da to ne radiš. Ili bar ako baš moraš da pogledaš, baci kratko pogled, nemoj da buljiš! I nikako, ni pod kakvim uslovima, nemoj da daješ kompliment drugoj djevojci za nešto za šta nisi dao kompliment svojoj. Bar ne pred njom. Jasno?

3. Zapamtite posebne dane

Možda tebi apsolutno nije bitan dan kada ste se prvi put poljubili, ali ona je to vjerovatno zapamtila. I željeće da proslavi taj dan bar nekom sitnicom. Sad, sve zavisi od djevojke do djevojke, ali većini nije stalo do tvojih poklona, nego samo do znaka pažnje. Ako baš ne možeš da pamtiš sve posebne dane (da, ima ih puno) onda bar zapamti rođendan i godišnjicu.

4. Da, i djevojkama rastu dlake. Ne pravi frku oko toga

Kako bi uvijek izgledala što bolje za tebe, ona često provodi i po sat vremena spremajući se. To podrazumijeva svakodnevno brijanje, pa ako joj se ponekad desi da jednostavno prekoči brijačem neke djelove, nemoj da praviš frku oko toga. I nemoj da se čudiš kako ima dlake, jer je to jako uvrjedljivo. Jednostavno iskuliraj, svima se ponekad dešava.

5. Vole da pričaju o osjećanjima

Možda zvuči kao stereotip, ali djevojke zaista češće pričaju o osjećanjima nego momci. I to zato što su svjesne da ono što kažemo nije uvijek i ono što mislimo. Zato, umjesto da pribjegavate svađanju i psovanju, pristanite na iskren razgovor o emocijama.

6. Kavaljeri se i dalje cijene

Vjerovali ili ne, danas nisu na cijeni samo “loši momci”, nasuprot! Većina djevojaka neće sjedjeti u kolima i čekati da im vi otvorite vrata, ali one sigurno uživaju kada se nalaze u društvu pravog kavaljera. Djevojkama je jako neprijatno kada su u društvu momka koji nema manire.

7. Maženje je ponekad ljepše od seksa

Muškarcima je jedino penetracija seks, a ženama je ponekad maženje bitnije i ljepše od samog seksa. Za ženu je seks emotivna povezanost, pa zato i milovanje može da smatra jednom vrstom seksa. Udovolji joj ponekad.

8. Šoping je terapija za smirenje

Momci, jednostavno prihvatite da djevojke vole da idu u šoping. To ih smiruje, a nakon što potroše određenu količinu novca, osjećaju se mnogo bolje i ljepše su raspoložene. Zato ne bi bilo loše da ponekad iskočiš iz stereotipa i pridružiš joj se u kupovini. Ko zna, možda ti se i dopadne.

9. Obrati pažnju na njene drugarice

Djevojkama je jako bitno mišljenje njihovih drugarica, pa ako želite da je zadivite i osvojite – prvo osvojite njenje drugarice! Momci često prave ogromnu grešku kada zanemaruju njenje drugarice i obraćaju pažnju samo na nju, ali istina je da će ti život biti mnogo lakši ako te i one zgotive.

10. Ona nije trapava!

Što se fizičkog posla tiče, momci često pokušavaju sve sami da urade i neće djevojci ništa da povjere, jer smatraju da je ona “trapava”. A istina je da su djevojke mnogo pažljivije i imaju bolji osjećaj u rukama. Zato joj slobodno daj da ti izvadi trn iz ruke, ili da pokuša da otključa bravu. Kada joj kažeš “Pusti to, ja ću”, ona će to sigurno shvatiti kao uvredu.

11. Ne pretjeruj sa teretanom

Možda ćeš druge momke da impresioniraš ogromnim mišićima, ali momak koji izgleda kao da su mu ruke naduvane nije privlačan ni jednoj djevojci. Zato o'ladi malo sa vježbanjem i proteinskim šejkovima.

12. Da, djevojke ponekad glume orgazam

Ali to rade s najboljom namjerom! Djevojke glume da su doživjele vrhunac da bi učinile da se momci osjećaju bolje. Ali to ne znači da treba da se opustiš u krevetu i da prestaneš da isprobavaš nove stvari. Čak i ako ti ne kaže to direktno, ako nije zadovoljna u krevetu pokazaće ti to na ovaj ili onaj način.

13. Ne podnose duple standarde

Ako baš, baš hoćeš da je iznerviraš, samo joj reci da ti možeš da flertuješ jer si muško, a ona ne može jer je djevojka i to šalje pogrešne signale! Djevojke ne podnose kada u vezi postoje dupli standardi. Pravila treba da budu ista i za tebe i za nju, bez obzira na to o čemu se radi.

14. Vole smisao za humor – ali ne i vrijeđanje!

Poznato je da djevojke obožavaju kada momak ima dobar smisao za humor. Ako možeš da je nasmiješ, gotovo sigurno ćeš joj se dopasti. Ali važno je da imaš mjeru. Naime, mlađi momci često umiju da pobrkaju šalu i vrijeđanje, a to nije ni malo privlačno.

15. Vole da se svete

Ruku na srce, ovo je više upozorenje nego nešto što će ti pomoći da je razumiješ, ali bolje je da znaš sa čime se suočavaš. Za razliku od momaka, djevojke osvetu uvijek osmišljaju tako da bude psihološka, i da se ne zaboravi lako.

16. Jednostavno vole da pričaju

Djevojke su brbljive, vole da pričaju i sa drugaricama, i sa komšijama, pa čak i sa kućnim ljubimcima! Vole da pričaju satima i nikad im ne fali tema. To znači da one takođe vole da pričaju i sasvojim momcima, pa bi trebalo da budeš spreman na to. Čak i ako nisi od onih momaka koji uživaju u čavrljanju, udovolji joj ponekad.

17. Umiju da čitaju misli

Dobro, ovo je možda malo pretjerano, ali one stvarno znaju kako da dođu do informacija koje su im potrebne. To znači da možeš da očekuješ neka čudna pitanja koja ti možda isprva neće imati mnogo smisla, ali ona će po tvojoj reakciji da sazna sve što joj je potrebno.

18. Uskraćuju seks

Ovo je jedan od omiljenih načina “kažnjavanja” partnera kada ste u svađi. Djevojka će uvijek prvo pokušati da priča sa tobom razumno, ali ako joj se samo nasmiješ u lice ili se okreneš i odeš, ona će iskoristiti jednim starim trikom. Naime, evolucija je naučila djevojke da momka mogu najlakše da povrijede tako što će mu uskratiti seks.

19. Neophodno joj je da može da se osloni na tebe

Pored smisla za humor, ovo je jedna od stvari koja se uvijek nalazi na samom vrhu liste. Djevojka u partneru uvijek traži podršku. Čak i ako je samostalna i nije joj potrebna tvoja pomoć, daj joj do znanja da si tu za nju. S druge strane, ako ti se nekad obrati za pomoć, pritrči joj. Nikad ti to neće zaboraviti.

20. Obožaaavaju komplimente

Čak i ako kaže da ne voli komplimente, ti joj svejedno reci kako izgleda lijepo. Jednostavno je – ako ti se sviđa nešto na njoj, reci joj to!

21. Uvijek se sjećaju staroh svađa

Isto kao što ne zaboravlja bitne datume, ona nikad ne zaboravlja ni stare svađe i probleme. I spomenuće ti ih kad god se posvađate, i to ne zato što misli da će te tako povrijediti, nego jednostavno zato što će joj to odmah pasti na pamet. Kada se naljute, one jednostavno ne mogu a da ne kažu sve što ih nervira – čak i ako je to problem od prije dvije godine!

22. Vole javno pokazivanje ljubavi, ali…

Kada je zagrliš i poljubiš na sred ulice, možda će da se ponaša malo hladno, ali sigurno će joj biti drago. I one vole taj osjećaj uzbuđenja, sve dok ne kreneš da pretjeruješ samo da bi se pokazao pred drugarima ili pred muškom konkurencijom.

23. Vole kad si malo mačo

Ako joj pokažeš kako radiš nešto što ona ne može da izvede,odmah ćeš je zainteresovati. Istina je da je fizička snaga muškarca pravi magnet za žene. Iako definitivno ne treba da pretjeruješ, dobro je da joj ponekad pokažeš šta sve znaš i umiješ.

 (24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com