Pogledajte sliku: Jeste li pod stresom ili ste seksualno opterećeni? - Volim Podgoricu

Pogledajte sliku: Jeste li pod stresom ili ste seksualno opterećeni?

Herman Roršah bio je čuveni švajcarski psihijatar i psihoanalitičar, tvorac jednog od najpoznatijih testova za dijagnostiku ličnosti, koji upravo i nosi naziv njegovog imena – Roršahov test. Pogledajte sliku, i na osnovu toga šta vidite saznaćete da li ste pod stresom ili ste seksualno opterećeni.

Kompletan test sastoji se od deset mrlja nedefinisanog oblika napravljenih od prolivenog mastila.

Pacijent bi trebalo da na svoj način tumači slike i objasni prve asocijacije, a upravo je ključ ovog testa u podsvjesnom razmišljanju pacijenta koje otkriva njegovo emotivno i psihičko stanje.

Pogledajte dobro ovu sliku, uzmite vremena koliko god želite kako bi objasnili šta vidite.

RJEŠENJA:

AKO VIDITE DVOJE LJUDI

U kakvoj su vezi ljudi koje vidite na slici? Rješenje leži u vašem fokusu. Ova slika takođe krije i seksualnu konotaciju, pa ne bi bilo čudno da kod vas podstakne takve misli. Ukoliko glavni fokus upravo na seksu, vjerovatno ste podsvjesno njime preokupirani.

NEKO POSMATRA SVOJ ODRAZ U OGLEDALU

Osoba koja se posmatra u ogledalu ste zapravo vi sami. Kakva osjećanja podstiče ta slika? Da li vidite mnogo krvi? Krv je povezana sa agresijom i negativnim emocijama. Osjećanja osobe koja posmatra sebe u ogledalu zapravo su vaše emocije koje vi gajite prema sebi.

PAS

Kakva osjećanja gajite prema psima? Pas simbolično predstavlja vaše unutrašnje biće, al ii strahove. Ukoliko u vama budi negativne emocije, možda imate neke prikrivene strahove sa kojima bi trebalo da se suočite.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com