POSLIJE NEVREMENA: Nema životno ugroženih - Volim Podgoricu

POSLIJE NEVREMENA: Nema životno ugroženih

U Crnoj Gori trenutno nema životno ugroženih osoba, kazao je direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, na konferenciji za novinare povodom nevremena u državi.

“Sumirajući bilans nevremena koje je zadesilo Crnu Goru, trenutno nema lica koja su životno ugrožena i čiju je evakuaciju potrebno izvršiti”, kazao je Mulić.

U Direktoratu su, kako je naveo, u konstantnoj komunikaciji sa svim službama i prate stanje na terenu. Mulić je podsjetio da je evakuacija putnika, koji su juče bili zavijani u tunelu na planini Vojnik uspješno završena, a da su putnici noć proveli u Šavniku. 

“Kolona vozila sa tim putnicima trenutno se bezbjedno kreće ka Nikšiću, s obzirom na to da je najteža dionica puta uspješno savladana”, rekao je on, dodajući da je evakuacija sprovedena uz pomoć Službe zaštite i spašavanja Šavnik i mehanizacije Crnagoraputa. 

Komentarišući klizište koje se danas aktiviralo u mjestu Kruče kod Ulcinja, Mulić je istakao da se radi o vikend naselju u kom ne boravi veći broja građana.

On je rekao da su tri strana državljana uspješno evakuisana iz tog mjesta. Direktorat za vanredne situacije, kako je naveo, spreman je da se, po potrebi, uključi u aktivnosti na ovom lokalitetu. 

Mulić je podsjetio na aktivnosti koje je Direktorat za vanredne situacije organizovao i koordinirao na više lokaliteta u Crnoj Gori.

On je naglasio uspostavljanje i rad opštinskog tima za vanredne situacije u Herceg Novom, evakuaciju ugroženih u mjestu Glavačke kuće u Kotoru, spašavanje putnika iz kombija na planini Vojnik, kao i aktivnosti na čišćenju putnog pravca Nikšić – Šavnik. 

Mulić je ukazao i na evakuaciju putnika zavijanih vozila, na putevima Jasenovo polje – tunel Vojnik. Evakusiani su i, kako je podsjetio, putnici iz dva autobusa na putu Plužine – Šćepan Polje.

Mulić je dodao da u OKC 112 stalno stižu informacije sa terena, i zahvalio opštinskim službama zaštite i spašavanja, a naročito službama iz opština Šavnik, Nikšić, Kotor, Budva.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com