Marović: Molim Gospoda da mi oprosti! - Volim Podgoricu

Marović: Molim Gospoda da mi oprosti!

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović kazao je da u njegovoj stranci vjeruju u slobodu vjeroispovijesti. Stoga će, kako je rekao, u svom programu imati odnos prema vjeri i crkvi “koji izražava većinsko mišljenje članova partije”.

On je za Vikend novine rekao da još nijesu precizirali formulacije.

“Ipak, mogu bar u svoje ime reći da mi u DPS-u većini iskreno vjerujemo u slobodu vjeroispovijesti. Mi podržavamo najviše standarde multietničnosti i vjerskog ekumenizma. Crkva treba da pomaže jačanju mira, stabilnosti i jedinstva svoje države, a ne da državu dijeli, bilo administrativno ili nacionalno”,rekao je kaže Marović.

Navodi da DPS smatra da pravoslavna crkva u Crnoj Gori, koja je Hristova, a ne ni judejska, ni jelenska, ni srpska, ni crnogorska, treba da se moli za Crnu Goru, njeno jačanje i napredak.

Crkva, smatra Marović, treba da bude njen dio i da se moli za one na vlasti kako piše u crkvenim zapovjestima, i da bude i crnogorska i srpska i pravoslaovna koliko vjera u boga i njegovu moć i ljubav dopušta.

“Pravoslavna crkva treba da ima svoje jedno sjediste u Crnoj Gori i da ima ista prava kao katolička crkva i islamska zajednica, a da njena imovina pripada vjerujućim u Crnoj Gori. Pravoslavna crkva treba da pomaže svima koji vjeruju u boga i državu, a da država zakonom uredi odnose sa svim vjerskim zajednicama, pa, naravno, i sa pravoslavnom crkvom, kako to rade sva moderna društva i demokratije Evropske unije“, rekao je Marović, ocjenjujući da je neophodna saradnja države i crkve.

Crkva, kako je porručio, treba da miri u bogu i Crnogorce i Srbe i sve vjerujuće, te da “svi kao djeca božja budemo ispunjeni radošću što pravoslavna crkva služi svojoj državi i većinskom narodu”.

“A država u crkvi nalazi oslonac i podršku, radi dobra svih u Crnoj Gori.Ovo su samo moje grešne misli i molim gospoda da mi oprosti”, rekao je Marović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com