Srbija: Formirana vlada u senci - Volim Podgoricu

Srbija: Formirana vlada u senci

Premijer vlade u sjenci, koja će ukupno imati 15 članova biće, Bojan Pajtić, a potpredsjednice Gordana Comić i Nataša Vucković, saopšteno je na Glavnom odboru DS.

Osim što će biti potpredsjednica vlade u senci, Čomić će biti zadužena i za resor odbrane, a Vučković za ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar za evropske integracije biće Zoran Lutovac, državne uprave Saša Paunović, saobraćaja Dragoslav Šumarac, dok će resor omladine i sporta voditi Nađa Higl. 

U vladi u sjenci biće i Miodrag Stojković, koji će voditi resor prosvjete i nauke, dok će za privredu biti zadužen Ivan Stefanović. 

U toj vladi ministar policije biće Dragan Šutanovac, pravde Momčilo Grubač, kulture i informisanja Jelena Balašević, a finansije će voditi Srboljub Antić. 

Pajtić je za ministarku poljoprivrede i životne sredine predložio Nadu Dragović, a za ministarku zdravlja Nadu Čemerlić- Adžić. 

Pajtić je uoči predstavljanja vlade u sjenci rekao je riječ o ljudima koji znaju da vode državu, te da neće insistirati na poređenju sa članovima prave vlade, jer će to učiniti sami građani. 

Lider DS je kritikovao aktuelnu vladu, rekavši da se ona zadužuje 195 evra u sekundi, što je tri puta više nego kad je ta stranka bila na vlasti. 

Rekao je i da su plate u januaru, u odnosu na decembar manje za 20 odsto. 

“Istovremeno, oko 750 funkcionera od trenutka kada su preuzeli vlast završili su fakultete, dok je 950 ljekara prošle godine otišlo iz zemlje. Zbog toga DS ima obavezu da ponudi alternativu”, rekao je Pajtić. 

On je za tim koji je predstavio rekao je da je to tim koji unosi svjetlost, jer je Srbija u sjenci nesposobne vlasti. 

Naveo je i da politika Demokratske stranke nikada neće zavisiti od lidera, nego od svih članova koji žele da daju svoj doprinos u kreiranju programa. 

“Srbija zavisi od obrazovanja Nikolića, Stefanovića, Gašića, radnog iskustva Vučića i Vulina i DS nema prava da na to pristane”, rekao je Pajtić. 

Prema njegovim riječima, sadašnja vlast je sluga krupnog kapitala, dok će Demokratska stranka biti, kako je rekao, sluga radnika i srednjeg sloja, “a oni neka budu sluge krupnog kapitala”, zaključio je Pajtić.

(b92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com