Do 10.000 evra preduzećima koja su dio klastera - Volim Podgoricu

Do 10.000 evra preduzećima koja su dio klastera

Ministarstvo ekonomije je raspisalo javni poziv za učešće u „Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori do kraja 2016. godine“ za 2015. godinu.

Cilj programa je finansijska podrška za preduzetnike, mikro, mala i srednja privredna društva u stopostotnom privatnom vlasništvu koji su dio klastera, radi prevazilaženja „uskih grla“ u poslovanju.

Finansijska podrška je usmjerena na pokriće troškova nabavke proizvodne opreme, izuzev IT opreme i saobraćajnih sredstava, a zasnovana je na principu refundacije tj. povraćaja dijela troškova.

Odobrena pomoć od strane Ministarstva ekonomije će pokrivati do 70 odsto opravdanih troškova nabavne vrijednosti opreme bez poreza na dodatnu vrijednost – PDV, ili najviše do 10.000 eura po jednom aplikantu.

Preostalih 30 odsto troškova nabavke opreme pokriva aplikant, iz sopstvenih izvora. Preduzeće finansira 100 posto svih troškova nabavke opreme za koju konkuriše, a onda mu se nakon podnošenja dokumentacije koja dokazuje utrošak sredstava nabavke opreme odobrava finansijska pomoć (refundacija).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com