Vojka Tripković izvršni direktor Komercijalne banke Budva - Volim Podgoricu

Vojka Tripković izvršni direktor Komercijalne banke Budva

Glavni izvršni direktor Komercijalne banke Budva naredne četiri godine biće Vojka Tripković.

Odbor direktora Komercijalne banke Budva odlučio je da izvršni direktora za finansije i računovodstvo i upravljanje rizicima bude Vesna Petrović, a za poslovanje sa stanovništvom i operativne funkcije, Zvonko Peković.

Iz banke je saopšteno da je novi menadžment preuzeo dužnost 22. februara i da će njihov mandat trajati četiri godine.

Predstavnici banke su naveli da je Tripković, kao diplomirani ekonomista, obavljala niz odgovornih i rukovodećih poslova i bila član upravnog odbora kompanija MK Group iz Beograda, Granexport iz Pančeva i beogradske brokerske kuće M&V Investments.

„Tripković je obavljala funkciju finansijskog i direktora u kompanijama kao što su MK Commerce i Sunoko iz Novog Sada. Bankarsko iskustvo stekla je u Komercijalnoj banci Beograd, obavljajući aktivnosti na realizaciji ino-kreditnih linija, ocjene investicionih projekata i kreditne analize u postupku odobravanja investicionih kredita, praćenja kreditnog portfolija i monitoringa klijenata“, navodi se u saopštenju.

Petrović je, kako su dodali, bila ovlašćeni revizor sa 12-ogodišnjim radnim angažmanom u KPMG iz Beograda.

„Tu je stekla iskustvo obavljajući veliki broj revizija finansijskih izvještaja za banke, osiguravajuća društva i preduzeća, iskustvo u due dilligence aranžmanima, davanju savjetodavnih usluga u vezi sa upravljanjem rizicima i poboljšanjem poslovnih performansi“, kazali su predstavnici banke.

Petrović je član Komore ovlašćenih revizora Srbije i Udruženja ovlašćenih računovođa Velike Britanije (ACCA).

Iz banke su saopštili da Peković ima višegodišnje iskustvo u sferi bankarstva. Pored angažmana u Komercijalnoj banci Budva, gdje je obavljajo funkciju direktora Sektora za poslovanje sa stanovništvom, obavljao je niz rukovodećih i odgovornih poslova u preduzećima čija je osnovna djelatnost bankarsko poslovanje kao što su Erste banka i Societe Generale Group.

Komercijalna banka ad Budva posluje na tržištu Crne Gore više od dvije decenije. Posebnu pažnju banka, kako su kazali nejni predstavnici, godinama posvećuje zaštiti interesa klijenata uz razvijanje partnerskog odnosa na osnovu profesionalne i pouzdane usluge.

(Vijesti)

2 komentara

  1. Excellent data here. This interesting submit made me smile. Maybe if you throw in a few footage its going to make the whole thing more interesting. Anyway, in my language, there arent a lot good supply like this.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com