Komemoracija Divljanu: Zbogom dragi Vlado (VIDEO) - Volim Podgoricu

Komemoracija Divljanu: Zbogom dragi Vlado (VIDEO)

U prepunoj sali “Amerikana” Doma omladine, uz zvuke “Idola” u podne je počela komemoracija u čast slavnog muzičara Vlade Divljana.

Komemoraciji prisustvuju porodica, prijatelji ali i poštovaoci pokojnog muzičara: Ivan Fece Firči, Miša Aleksić iz “Riblje čorbe”, Aleksandar Timofejev, Svetozar Cvetković, Momčilo Bajagić Bajaga, Ljubivoje Ršumović, Srđan Gojković Gile iz “Električnog orgazma”, Nele Karajlić, Kiki Lesendrić, Dejan Cukić, Čeda Jovanović sa suprugom…

Na balkonu su Dušan Kojić Koja, Zdenko Kolar, Bajaga…Na pozornici su postavljeni i instrumenti pošto će biti izvedeno i nekoliko Vladinih numera. Tu su i članovi sastava Ljetno kino iz Zagreba sa kojima je nastupao.

“Ovdje smo se okupili da bismo slavili njegov rad. Vlado je zadužio Beograd i njegovu muziku ćemo slušati vječno “, rekao je na samom početku Slobodan Konjović.

Nekoliko reči o Divljanu rekao je i glumac Svetozar Cvetković:

“Vrijeme koje više nekad neće biti. U srcu tog vremena bio je Vlada. Ostavljao nam je sebe, svoju bol, svoju sreću, svoju ljubav. Odlaskom u inostanstvo bio nam je sve bliži. Branio je duh Beograda koji pamtimo. Život Vlade Divljana nikada se neće završiti! Vidimo se, Vladice!”

“Sa Vladom i Giletom sam radio predstavu “Rokenrol za djecu” u pozorištu “Boško Buha”. Oni koji su tu predstavu gledali sada su i odrasli. Ti ljudi su i danas vjerni gledaoci opere i predstava. Radio sam sa njim “Fazone i fore”, pjesme o svakom slovu… Vladin rad je ljubav učinjena slušljivom i vidljivom. Vlada nije otišao. Vlada se vratio i biće sa nama. Neka mu je slava i hvala” , rekao je Ršum.

“Ostali smo bez najboljeg od nas. Bila mi je čast da se popnem na binu s njim”, kazao je Gile iz “Električnog orgazma”.

Na binu je potom izašao Bend “Ljetno kino” i izveo pjesmu “Samo jednu ljubav imam”. Pozvali su i publiku da pjeva, ali emocije su toliko jake da su mnogima suze krenule na oči.

Kremacija će biti obavljena u 15 sati na Novom groblju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com