EVO KAKO: Sedam dana možete da se hranite zdravo za SAMO 15 evra! - Volim Podgoricu

EVO KAKO: Sedam dana možete da se hranite zdravo za SAMO 15 evra!

Za cifru od oko 15 evra jedna osoba može nedjelju dana da ima kvalitetne, zdrave obroke. Ne, nije riječ o naslovu komedije ili naučno-fantastičnog filma.

Reporteri “24 sata” istražili su kako da se za malo novca hranite zdravo i evo koji su rezultati.

Nutricionista Branka Mirković sastavila je za “24 sata” najjeftiniji zdrav jelovnik za sedam dana, a mi smo izračunali koliko bi to moglo da vas košta, pod uslovom da sve obroke spremate sami. Računica ovog jelovnika ugrijaće vaše srce, a bogami i stomak. 

Kako su cijene namirnica slične i u Crnoj Gori, pogledajte kako da uštedite i pri tome se hranite zdravo.

Da bi se jedna osoba hranila zdravo nedelju dana treba joj 1.875 dinara (oko 15 evra), dok bi za četvoročlanu porodicu trebalo 7.500 dinara (oko 70 evra). Ko ne vjeruje, neka pogleda grafiku. Važno je napomenuti da ovi obroci u potpunosti zadovoljavaju sve potrebe vašeg organizma.

– Da bi se uštedjelo, na prvom mjestu treba napraviti plan neophodnih mjesečnih nabavki, plan jelovnika za mjesec dana i jelovnik za nedjelju dana. Isplanirajte da jela koja se duže kuvaju ili u većoj količini, zamrznete po obrocima i tako u toku mjeseca imate raznovrsniji jelovnik. I najmanje ostatke ne bacajte, napravite neko novo jelo, čorbu ili kao paštetu, namaz.

Praveći veće količine, štedite struju, deterdžent za pranje a sigurno će obroci biti jeftiniji – savjetuje Branka Mirković.

Hranu je, dodaje ona, najbolje kupiti za nedelju dana, a voće i povrće sezonsko jer uvijek ima nižu cijenu.

– Treba pratiti razne akcije kada je cena namirnica snižena, a začine, brašno, pirinač, tjesteninu, pasulj, šećer i namirnice koje mogu da stoje kupiti kada su najpovoljnije, veće pakovanje ili na merenje – ističe ona.

3 komentara

  1. Admiring the time and energy you put into your website and detailed information you provide. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Excellent read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com