NUMANOVIĆ: Izjava izvučena iz konteksta, zdravstvo funkcioniše - Volim Podgoricu

NUMANOVIĆ: Izjava izvučena iz konteksta, zdravstvo funkcioniše

Koordinator Ministarstva zdravlja, Suad Numanović kazao je da je njegova nedavna izjava da dešavanja u bolnici u Bijelom Polju nijesu ništa spektakularno, izvučena iz konteksta i da negativne pojave u crnogorskom zdravstvu ne treba generalizovati, jer, kako je rekao, taj sektor dobro funkcioniše.

“Kada je bjelopoljska bolnica u pitanju iskazao sam žaljenje za izgubljenim životom. Iskazao sam žaljenje za gubitkom bilo čijeg života ako je to posljedica uslova ili nestručnog rada bilo kog pojedinca u zdravstu”, naveo je Numanović.

Ponovio je da je pozvao državne organe da rade bez ikakvih pritisaka i da se dođe do istine,.

“Interes nam je da se sporadični slučajevi osvijetle i da se krivci identifikuju ako postoje. Zamolio sam medije kada su u pitanju slučajevi infekcija u bolnicima, to ne dovodimo do spektakla”, naveo je Numanović.

Ministar dr Numanović je istakao pozitivan primjer Opštine Tivat kao i dosadašnju uspješnu saradnju Ministarstva i Opštine. On je podsjetio da je pitanje poštovanja ljudskih prava jako aktuelno i naglašeno sa punim pravom i visokom odgovornošću i kroz otvorena pregovaračka poglavlja u okviru pristupnog perioda na putu evropskih integracija. Crnoj Gori je unapređenje poštovanja okvira ljudskih prava i sloboda prioritetno kao i svakoj drugoj državi koja drži do demokratskih principa.

 Numanović je istakao je potrebu formiranja Dnevnog centra za lica sa invaliditetom kao i potrebu radnog angažovanja pripadnika/ca ove ranjive grupe. Opština Tivat može se pohvaliti i na ovom polju, a ujedno je predsjednik Novosel saopštio da su raskrsnice i prelazi prilagođeni licima sa invaliditetom i da će se do kraja godine postaviti  pristupna rampa u Centru za kulturu. Takođe, radi se i na uvažavanju prava i sloboda lgbt zajednice.

Predsjednik Opštine Novosel istakao je da u Tivtu živi značajan broj Egipćana (354) i da imaju i formirano Udruženje Egipćana koje je dosta aktivno u cilju očuvanja i unapređenja  svoje zajednice.

On je, zajedno sa svojim saradnicama, Ministra upoznao i sa činjenicom da Opština podržava kulturne manifestacije manjinskih naroda svake godine.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com