UNESCO objavio konkurs za popularizaciju nauke - Volim Podgoricu

UNESCO objavio konkurs za popularizaciju nauke

UNESCO je objavio konkurs za dodjelu UNESCO-Kalinga nagrade za popularizaciju nauke u 2015.

Cilj UNESCO-Kalinga nagrade za popularizaciju nauke jeste da nagradi pojedince koji su imali istaknutu karijeru kao pisci, urednici, lektori, radio i televizijski urednici i filmski režiseri, koji su doprinijeli popularizaciji nauke, istraživanja i tehnologije na nacionalnom, regionalnom i internacionalnom nivou, u cilju postizanja društvenog napretka, razvijanja kulturne baštine naroda i pronalaženja rješenja za potrebe čovječanstva.

“Ova nagrada se finansira od strane Kalinga Fondacije i Vlade Indije. Nagradu će uručiti Generalni direktor UNESCO-a na svečanoj ceremoniji koja će se održati tokom Svjetskog Foruma Nauke (World Science Forum) u novembru mjesecu tekuće godine u Budimpešti, Mađarska”, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Dobitnik se bira od strane Generalnog direktora UNESCO-a na osnovu procjene i preporuke petočlanog žirija.

“Dobitniku se dodjeljuje jednokratna novčana nagrada u iznosu od 20.000 dolara, sertifikat i srebrna medalja UNESCO Albert Einstein. 
Takođe će mu biti ponuđena nagrada od strane rukovodstva Kalinga Fondacije, koja sadrži sertifikat i jednokratni iznos od 5.000 dolara i biće pozvan da putuje u Indiju za period od dvije do četiri nedjelje, gdje će posjetiti univerzitete te zemlje i učestvovati na naučnim skupovima, kako bi predstavio napredak nauke i tehnologije, kao i društvene, kulturne i obrazovne uticaje u savremenoj nauci”, navodi se u saopštenju.

Prijave se moraju dostaviti u pet kopija na engleskom ili francuskom jeziku, a na sajtu Ministarstva nauke, objavljeni su i detalji potrebnoj dokumentaciji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com