Podgorička policija rasvijetlila preko 70 odsto teških krađa - Volim Podgoricu

Podgorička policija rasvijetlila preko 70 odsto teških krađa

Podgorička policija je, od početka godine, rasvijetlila 35 od 50 prijavljenih krivičnih djela teške krađe i krađe, što je veoma dobar rezultat, rečeno je na današnjoj pres konferenciji.

Načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta podgoričkog Centra bezbjednosti, Petar Šćepanović, rekao je da su službenici za suzbijanje imovinskog kriminaliteta, preduzimanajući policijske mjere i radnje i predanim radom na terenu od ukupno 50 krivičnih djela teških krađa i krađa od početka godine uspjeli do sad da rasvijetle 35, što procentualno iznosi 70 odsto i predstavlja veoma dobar rezultata“, kazao je Šćepanović na konferenciji za novinare.

On je ukazao da se trend visokog procenta rasvijetljenih krađa i krađa na nivou CB Podgorica nastavio u ovoj godini.

„Procenat rasvijeljih krivičnih djela za prošlu godinu iznosi 72,3 odsto, odnosno od 242 registrovana krivična djela ima 172 rasvijetljena djela teške krađe i krađe na teritoriji opštine Podgorica“, saopštio je Šćepanović.

Dodao je da su rasvijetlili 16 krivičnih djela razbojništva od koji su dva bila u pokušaju, a prijavljenih je bilo 27 u zadnjih mjesec i po, što čini 60 odsto rasvijetljenih krivičnih djela u ovoj godini.

Na pitanje o povratnicima u činjenju krivičnih djela, Šćepanović je kazao da se oni pretežno pojavljuju za djela teške krađe i krađe, “a za razbojništvo se pojavljuju dosta često i osobe koja nisu povratnici“.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com