PROTIV DROGE: Budi svoj – reci ne! - Volim Podgoricu

PROTIV DROGE: Budi svoj – reci ne!

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica, nastavila je sa realizacijom aktivnosti predviđenih projektom “Otvori oči – ti biraš” i u drugim crnogorskim opštinama, saopšteno je iz ove ustanove. 

Tim povodom, u utorak 10. marta, zaposleni iz Javne ustanove, specijalni pedagog i asistent u tretmanu, održali su stručno predavanje na temu bolesti zavisnosti  u Gimnaziji  “Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu.

Četrdesetak učenika prvog  razreda ove škole, u prisustvu školskog pedagoga, imalo je priliku da se informiše o tome šta je bolest zavisnosti, koje su najčešće zablude i istine o drogama, kao i koji su negativni efekti upotrebe droga. Poseban utisak na učenike ostavila je životna priča bivšeg klijenta, a sada asistenta u tretmanu, nakon koje su uslijedila interesantna pitanja učenika.

Na kraju izlaganja, učenicima su podijeljene informativno-edukativne brošure, koje su posebno kreirane za srednjoškolski uzrast sa porukom “Budi svoj – reci ne!”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com