Home / NOVOSTI / Ekonomija / RAČUNI za struju neće biti umanjeni!

RAČUNI za struju neće biti umanjeni!

Računi za struju, i nakon izmjena Zakona o energetici, neće se mijenjati poručio je direktor Regulatorne agencije za energetiku Novak Medenica.

„Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o energetici, koji je objavljen u Službenom listu precizirane su nadležnosti regulatora, što se tiče regulacije tarifa i cijena u energetskom sektoru.

Ovim zakonom je naloženo regulatoru da u svojim metodologijama utvrdi kriterijume i elemente za utvrđivanje tehničkih gubitaka. Zakon je to decidno precizirao da oni postoje, i da regulator treba u svojim metodologijama da ih utvrdi“, kazao je Medenica.

Ministarstvo ekonomije ocijenilo je da amandmanom na predlog zakona o energetici kojim se tehnički gubici ne uračunavaju u račune za struju predlaže ukidanje elementarnih fizičkih zakonitosti koje neće prestati da postoje brisanjem iz zakona.

Većina poslanika je usvojila amandman nezavisnog poslanika Dritana Abazovića da tehnički gubici ne budu dio računa za struju zbog čega je Vlada tražila da se do srijede odloži glasanje za zakon u cijelini kako bi odlučila šta će da radi.

Amandaman je u skupštinsku proceduru preko Abazovića ubacila Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS, iz koje odavno tvrde da su gubici koji se potrošačima u Crnoj gori pobračunavaju na računima prevsoki.  

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com