Home / NOVOSTI / Društvo / SA RECEPTOM KOD PRIVATNIKA Izdato više od 110.000 kutija ljekova

SA RECEPTOM KOD PRIVATNIKA Izdato više od 110.000 kutija ljekova

Prema analizi Informatičkog sektora Fonda za zdravstveno osiguranje u prethodna tri dana od kada je počela realizacija projekta„Sa receptom i u privatne apoteke“ u privatnim apotekama realizovano je 26.485 recepata, odnosno izdato 36.645 kutija lijekova.

Portparol Fonda za zdravsto Amer Ramusović saopštio je da je u apotekama Montefarma realizovano 41.676 recepata, odnosno izdato 73.632  kutija lijekova.

“Dakle prema podacima sa kojima raspolažemo za prethodna tri dana  u privatnim apotekama i apotekama Montefarma ukupno je  relizovano 68.161 recept, a izdato 110.277  kutija lijekova”, navodi se u saopštenju.

On je istakao da je i danas kao i prethodna tri dana  bilo sporadičnih problema u podizanju lijekova na recept u privatnim apotekama.

“Ali ne tehničke prirode nego  u vidu nepravilnosti ne izdavanja tačno propisane doze lijeka koja je naznačena na receptu pa na ovaj način obavještavamo naše osiguranike, a time i zaposlene u privatnim apotekama da su dužni da izdaju lijekove onako kako to stoji napisano od strane izabranih ljekara na receptima”, saopšteno je iz FZO.

Saopšteno je i da je informacion  sistem do sada  odgovorio svim planiranim zahtjevima.

“S druge strane napominjemo pacijentima i našim osiguranicima da smo obaviješteni od  strane privatnih apotekara da imaju problema u obezbjeđivanju određenih lijekova zbog toga što je stavljen u opticaj veliki broj recepata, ali i zbog težeg nabavljanja  pojedinih traženih lijekova na tržištu”, navodi se u saopštenju.

To je jedan od razloga zašto pojedini apotekari saopštavaju našim osiguranicima da ne mogu da im izdaju na recept pojedine lijekove, što će biti poseban predmet kontrole Fonda.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com