SA RECEPTOM KOD PRIVATNIKA Izdato više od 110.000 kutija ljekova - Volim Podgoricu

SA RECEPTOM KOD PRIVATNIKA Izdato više od 110.000 kutija ljekova

Prema analizi Informatičkog sektora Fonda za zdravstveno osiguranje u prethodna tri dana od kada je počela realizacija projekta„Sa receptom i u privatne apoteke“ u privatnim apotekama realizovano je 26.485 recepata, odnosno izdato 36.645 kutija lijekova.

Portparol Fonda za zdravsto Amer Ramusović saopštio je da je u apotekama Montefarma realizovano 41.676 recepata, odnosno izdato 73.632  kutija lijekova.

“Dakle prema podacima sa kojima raspolažemo za prethodna tri dana  u privatnim apotekama i apotekama Montefarma ukupno je  relizovano 68.161 recept, a izdato 110.277  kutija lijekova”, navodi se u saopštenju.

On je istakao da je i danas kao i prethodna tri dana  bilo sporadičnih problema u podizanju lijekova na recept u privatnim apotekama.

“Ali ne tehničke prirode nego  u vidu nepravilnosti ne izdavanja tačno propisane doze lijeka koja je naznačena na receptu pa na ovaj način obavještavamo naše osiguranike, a time i zaposlene u privatnim apotekama da su dužni da izdaju lijekove onako kako to stoji napisano od strane izabranih ljekara na receptima”, saopšteno je iz FZO.

Saopšteno je i da je informacion  sistem do sada  odgovorio svim planiranim zahtjevima.

“S druge strane napominjemo pacijentima i našim osiguranicima da smo obaviješteni od  strane privatnih apotekara da imaju problema u obezbjeđivanju određenih lijekova zbog toga što je stavljen u opticaj veliki broj recepata, ali i zbog težeg nabavljanja  pojedinih traženih lijekova na tržištu”, navodi se u saopštenju.

To je jedan od razloga zašto pojedini apotekari saopštavaju našim osiguranicima da ne mogu da im izdaju na recept pojedine lijekove, što će biti poseban predmet kontrole Fonda.

1 komentar

  1. Aw, this became an exceptionally good post. In notion I have to invest writing similar to this additionally – taking time and actual effort to create a great article… but what can I say… I procrastinate alot through no indicates seem to go completed.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com