SRAMOTA Sandra Perković, svjetska prvakinja, nema centa, živi u automobilu! - Volim Podgoricu

SRAMOTA Sandra Perković, svjetska prvakinja, nema centa, živi u automobilu!

U Hrvatskoj je i to moguće. Najbolja hrvatska i jedna od najboljih svjetskih atletičarki, Sadra Perković, nema novaca niti za ono najosnovnije – sportske pripreme.

Dan nakon mitinga u Splitu i još jednog vrhunskog rezultata, ogorčena bacačica diska održala je ‘jednu od onih’ pres konferencija i svima sasula istinu u lice.

Sandra je na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu demonstrirala vrhunsku formu hicem od 70,08 metara i najavila još jednu sjajnu godinu, ali kad su finansije u pitanju, tu je samo još jedna prosječna Hrvatica. 

Naime, evropska, svjetska i olimpijska prvakinja sazvala je pres konferenciju s jednim jedinim povodom – kako bi se požalila na tretman Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog atletskog saveza koji joj već godinu dana, kaže, nisu platili pripreme.

“Nije nam plaćen čak ni fizioterapeut, sve moramo rješavati lično uz pomoć sponzora i donacija. Prije izbora u HAS-u obećavali su nam sredstva, ali od tada do danas nam ništa nije osigurano. Stalno govore da je u procesu, da će biti riješeno, ali ja to ne mogu čekati”, poručila je ogorčena Sandra i objasnila na što sve mora misliti.

“Iduće godine branim prvo hrvatsko žensko zlato na OI, najbolja sam bacačica diska u zadnjih 25 godina, a nemam podršku kod kuće. Sve moje konkurentice imaju idealne uslove u kampovima, a ovdje očito nitko ne vidi koliku muku i trud ulažemo da bih uprkos svim teškoćama ostala najbolja. Ne želim ići trenirati u drugu zemlju, želim ostati ovdje, ali ljudi moraju znati da živim od svog tijela: kada sam zdrava, onda sam najbolja”. 

Njezin trener i životni partner Edis Elkasević otkrio je novinarima kako on i Sandra ‘već godinu dana žive u koferu i u automobilu’. 

“Sve što želimo je pravovremeno dobiti ono što nam je obećano. Nemamo vremena ići kucati od vrata do vrata, dovoljno je samo da svi odrade svoj posao. Šest mjeseci gledamo kako se prebacuje loptica i krše obećanja. Išli smo od Irske do Slovenije, samo da bi Sandra bila najbolja. I bit će još bolja, ali samo ako joj se pomogne”, poručio je Elkasević, a prenosi Jutarnji list

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com