Neksan dostavio ponudu za kupovinu Boksita - Volim Podgoricu

Neksan dostavio ponudu za kupovinu Boksita

Nikšićka kompanija Neksan dostavila je Privrednom sudu ponudu za kupovinu Rudnika boksita u kojima organizuje proizvodnju i isplaćuje zarade do 21. aprila, kada prestaje drugi put produženi tromjesečni Ugovor o poslovno–tehničkoj saradnji.

Vlasnik Neksana, Miodrag Davidović, kazao je agenciji Mina-business da je predložio kupovinu neposrednom pogodbom, a da će konkretnu ponudu dostaviti u roku od 24 sata, ukoliko njihov predlog za ulazak u kompaniju prihvate stečajni sudija i upravnik i potvrdi Odbor povjerilaca.

„Sada ne želimo da saopštavamo detalje, sve dok ne dobijemo konačan odgovor. Ukoliko o našem predlogu ne odluče u roku od osam dana smatraćemo da nije prihvaćen i naše obaveze prema Boksitima prestaju istekom Ugovora o poslovno–tehničkoj saradnji“, rekao je Davidović.

On je dodao da bi u tom slučaju Neksan “veoma teško” ponovo produžio saradnju sa Boksitima, uz obrazloženje da rudu i dalje lageruju, jer nemaju kupca.

„Mnogo smo uložili da bi Rudnici boksita opstali, ali je njihova mehanizacija toliko dotrajala da je sa njom više nemoguće raditi. Bila bi neophodna pozamašna investicija da bi oživjeli firmu, ali ko će da ulaže u bilo koji objekat za koji se ne zna čije je vlasništvo? I to je razlog što smo predočili ponudu da probamo naći dogovor sa državom, ukoliko ima interesa“, rekao je Davidović.

On je ocijenio da bi za njih bilo olakšanje ukoliko bi se rasteretili dosadašnje obaveze, jer bi u tom slučaju značilo da postoji neka bolja ponuda ili da država preuzima Boksite, organizuje proizvodnju i vodi brigu o radnicima.

„Suštinsko u našoj ponudi je da radnici neće biti oštećeni, već bi Neksan prema njima izmirio sve obaveze. Mi nijesmo došli u Boksite da rješavamo pitanja povjerilaca, već radnika“, rekao je Davidović.

On je dodao da Neksanovo poslovanje nije zavisno od eventuanog preuzimanja Rudnika boksita.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com