Treći Janukovičev saveznik koji je pronađen mrtav - Volim Podgoricu

Treći Janukovičev saveznik koji je pronađen mrtav

Ključni saveznik bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča pronađen je mrtav, što je treći takav slučaj u posljednje dvije nedelje u Ukrajini.
 
Bivši guverner istočnog industrijskog regiona Zaporožje Oleksandr Peklušenko pronađen je mrtav u svojoj kući na selu, pošto je zadobio fatalnu ranu od metka u vrat, prenijela je agencija AFP.

“Preliminarni izvještaj istražitelja je samoubistvo”, navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je bio drugi zvaničnik u vlasti bivšeg ukrajinskog predsjednika koji se “očigledno ubio” ove nedjelje, a treći Janukovičev saveznik navodno se bacio sa 17. sprata zgrade u Kijevu prije dvije nedjelje.

Peklušenko je bio bivši poslanik ukrajinskog parlamenta i vodeći funkcioner Janukovičeve Partije regiona kome je oduzeta titula guvernera kada je bivši ukrajinski predsjednik pobjegao u Rusiju, poslije svrgavanja u februaru 2014., a izvesno vrijeme je bio i pod krivičnom istragom zbog rasterivanja pro-evropskih protesta u Zaporožju.

U noći između ponedjeljka i utorka ove nedjelje Stanislava Melnika bivšeg člana Partije regiona, žena je pronašla mrtvog u kupatilu pošto je očigledno sebi oduzeo život pucnjem iz puške.

I on se suočavao sa optužbama za zloupotrebu položaja.

Krajem februara bivši ukrajinski poslanik Mihailo Čečetov poginuo je poslije pada sa prozora stana jedne prijestoničke višespratnice.

Čečetov je bio jedan od najistaknutijih političara tokom vladavine Janukoviča u Ukrajini, koji se suočavao sa krivičnim optužbama za zloupotrebu vlasti u pokušaju da uguši proteste u kojima je srušena vlast bivšeg ukrajinskog predsjednika.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com