Uhapšen italijanski gerilac poslije 30 godina skrivanja - Volim Podgoricu

Uhapšen italijanski gerilac poslije 30 godina skrivanja

Brazilska policija uhapsila je bivšeg italijanskog ljevičara i gerilca koji je tražen zbog ubistva u Italiji i koji je 30 godina bio u bjekstvu.

Česare Batisti (60) uhapšen je juče popodne po lokalnom vremenu u svom domu u Embu das Artes u predgrađu Sao Paulo, pošto je policija postupala po zahtjevu za deportaciju, rekao je portparol policije u Sao Paolu Leonardo Kavalkanti.

“On će vjerovatno biti deportovan u Francusku, gdje je živio ranije”, potvrdio je Kavalkanti. 

Prošle nedjelje sudija u Braziliji poništio je njegovo vizu i naredio da Batisti bude deportovan, pod obrazloženjem da nije trebalo da dobije stalni boravak u Brazilu, jer je pravosnažno osuđen u svojoj zemlji. 

Batistijev advokat je najavio da će njegov klijent uložiti žalbu protiv naloga za deportaciju jer je on neustavan, prenijela je agencija Rojters. 

Italijanski ljevičar se suočava sa doživotnom robijom u Italiji zbog četiri ubistva koje je izvršio 70-tih godina prošlog vijeka, a azil u Brazilu je dobio pošto je bivši brazilski predsjednik Luis Inacio Lula da Silva odbio zahtjev za njegovo izručenje 2010. što je pogoršalo odnose između Brazila i Italije.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com