VIDEO: Kako da operete džempere od fine vune i uštedite na hemijskom čišćenju - Volim Podgoricu

VIDEO: Kako da operete džempere od fine vune i uštedite na hemijskom čišćenju

Sa džemperima od fine vune i kašmira moramo biti posebno oprezni ako ih peremo ručno, ali uz pomoć ovih savjeta biće kao novi!

Mnogi će reći da džempere od finih materijala kao što su kašmir, merino vuna ili angora treba prepustiti profesionalcima ali ako želite da uštedite na hemijskom čišćenju, možete i sami da ih ručno operete.

Međutim, pri tome morate biti vrlo pažljivi, kako se ne bi dogodilo da vaša ljepa, široka rolka završi kao dječji džemperić.

Vuna se pere isključivo u mlakoj vodi i nikad ne smije biti izložena visokoj temperaturi. takođe, ne smijete cijediti niti istezati odjeću od vune. Konačno, treba da sušite džempere na ravnoj površini kako biste spriječili istezanje materijala. Evo i detaljnog uputstva: korak po korak!

Prvo, očistite džemper od grudvica vune koje nastaju nošenjem.

Zatim pažljivo izmjerite džemper i zabilježite njegove dimenzije. U mlakoj vodi sa blagim deterdžentom džemper prvo potopite a zatim ga izgnječite bez uvrtanja i cijeđenja. Isperite, takođe u mlakoj vodi. Kad odlijete višak vode, položite ga na debeli peškir i polako urolajte zajedno s njim. Kad rolnu odmotate, ostaje mokar peškir i iscijeđen džemper.

Prebacite džemper na suv peškir, na horizontalnu površinu i namestite ga tako da odgovara zabilježenim dimenzijama. Za detaljna uputstva, pogledajte i video!

(Lisa Foto: Shutterstock)

1 komentar

  1. Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Internet explorer. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The style and design look great though! Hope you get the issue solved soon. Thanks

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com