SVAKA ČAST Ovo su heroji koji su spasili malu Mašu od otmičara! - Volim Podgoricu

SVAKA ČAST Ovo su heroji koji su spasili malu Mašu od otmičara!

Neustrašivi i hrabri, ovo su policajci koji su uspjeli da spasu dvogodišnju Mašu od otmičara koji su je istrgli iz ruke majke u naselju Braće Jerković.

Njih trojica su prvi stigli da spasu djevojcicu, u trenutku kad su otmičari htjeli da je bace preko zaštitne ograde: 

Ivan Lapčević, iz Beograda, nalazi se u MUP-ovoj jedinici “presretači” od 2014.  godine. Rade Vujanović, isto iz Beograda, radi u presretačima od 2008. Sava Papić, iz Sremske Mitovice, radi kao ispomoć presretačima.

Policajac Ivan Lapčević, koji je sa dvojicom kolega u vozilo presretaču prvi stigao do otmičara, kazao je da policajci izvršiocima otmice nisu dozvolili da pruže otpor.

On je objasnio kako su otmičare sustigli na skretanju za Sremsku Mitrovicu na autoputu i da su tu zaustavili automobil.

– Uhvatili smo ih kako silaze niz kanal ka zaštitnoj ogradi, gdje su po našim pretpostavkama, pokušali da izbace dijete. Otmičari su bili iznenađeni našim dolaskom u civilnom autu i nisu međusobno komunicirali –  kazao je Lapčević, dodavši da ni trogodišnja djevojčica nije pokazivala nikakve reakcije.

Vučić: Čast mi je da se rukujem s vama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pripadnike MUP-a koji su učestvovali u spasavanju dvogodišnje djevojčice, poručivši da treba da budu primjer svima koji rade u državi i koriste narodni novac.

– Molim vas da ostanete takvi i budete primjer svima, ne samo u policiji, već svima koji rade u državi i koriste narodni novac-  rekao je Vučić.

Uz napomenu da su svi u Srbiji ponosni na ono što su uradili, premijer Srbije je 

kazao da mu je velika čast i da je ponosan što može da im stisne ruku i kaže veliko hvala.
 

– Time ste pokazali veliku posvećenost koja se traži od svih nas u državi – poručio je Vučić, podsjećajući da je policija prethodnih dana rešila i ubistva u Glogonjskom ritu.

 – Siguran sam da ćete još mnogo dobrih djela da uradite za naš narod i građane, siguran sam da nećete da kukate, a mi ćemo da gledamo da, koliko možemo a ne možemo mnogo, država pomogne i pokaže da takvu hrabrost, odgovornost i posvećenost umije da cijeni – rekao je Vučić.

Dvogodišnja djevojčica je oteta 13. marta u beogradskom naselju Braće Jerković oko 13 sati, a pronađena je nakon dva sata policijske potere, dok su otmičari, troje državljana Francuske, uhvaćeni.

Otmičari su poslije otmice kolima pokušali da probiju naplatnu rampu “Šimanovci” na auto-putu ka Šidu, a policija ih je stigla 40-ak kilometara dalje gde im je prepriječila put.

Djevojčica je pronađena bez povreda i vraćena roditeljima, a osumnjičeni su privedeni uz krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je tada MUP.

(Izvor: blic.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com