BARSA i JUVE rutinski do četvrtfinala - Volim Podgoricu

BARSA i JUVE rutinski do četvrtfinala

Fudbaleri Barselone i Juventusa plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su i u revanš mečevima zabilježili pobjede.

Barselona je na svom terenu pobijedila Mančester siti sa 1:0, a u prvom meču je slavila sa 2:1. Juventus je bio još ubjedljiviji, pošto je u Dortmundu pobijedio Borusiju sa 3:0, nakon 2:1 u prvom meču.

Barselona i Juventus su se tako prikljuccili Pari Sen Žermenu, Atletiko Madridu, Real Madridu, Bajern Minhenu, Monaku i Portu, koji su ranije obezbjedili plasman među osam najboljih.

Parovi četvrtfinala biće odlučeni žrijebom.

Barselona je pobijedila golom Ivana Rakitića u 31. minutu, koji je lobovao istrčalog Džoa Harta nakon asistencije Lionela Mesija.

Domaći tim imao je nekoliko izglednih šansi, ali je najveću priliku za još jedan gol na meču propustio Siti, koji nije iskoristio penal.

Jedanaesterac je dosuđen nakon prekršaja u kaznenom prostoru, ali je Serhio Aguero slabo šutirao, tako da je golman Mark-Andre ter Stegen lako uhvatio njegov šut. Siti je i prije i poslije toga pravio šanse, ali nije uspio da postigne gol.

Juventus je potpuno dominirao utakmicom u Dortmundu, a proslavio se dvostruki strijelac Karlos Teves, pogocima u trećem i 79. minutu. Treći pogodak gostiju djelo je Alvara Morate iz 70. minuta.

Oba tima stvorila su nekoliko šansi, a nešto više od 65.000 ljudi na Vestfalenu vidjelo je uzbudljiv meč, koji je Juventus rutinski dobio.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com