Home / ŽIVOT + / Showbiz / Deset stvari koje nijeste znali o Hitleru

Deset stvari koje nijeste znali o Hitleru

Nominacija sa Nobelovu nagradu za mir
Hitler je 1939. bio nominovan za Nobelovu nagradu za mir. Nominovao ga je Erik Brant, član švedskog parlamenta koji je bio posvećeni antifašista i sama nominacija je bila šala, a njegov sarkazam nije naišao na odobravanje.

Patentirao je seks lutke na naduvavanje
Njemački vojnici su oboljevali od sifilisa zbog kontakta sa francuskim prostitutkama, pa je Hitler naredio da se naprave lutke koje mogu da stanu u vojničke torbe i pruže im “utjehu”.

Njegova prva ljubav je bila Jevrejka
Kada je imao 16 godina napisao je mnoge ljubavne pjesme posvećene jednoj Jevrejki, ali se nikada nisu sreli. Neki istoričari su tvrdili da je samoubistvo izvršio zbog nesrećne ljubavi.

Vodio je prvu antipušačku kampanju 
Nacistička antipušačka kampanja je zabranila pušenje u javnom prevozu, i podigla je akcize na duvan, a vojnici su imali organizovana predavanja o štetnosti pušenja.

Bio je vegatarijanac
Pored toga što je bio vegetarijanac, napravio je zakon koji kažnjava svaku surovost prema životinjama. Ograničio je lov i testiranje ljekova nad životinjama. Životinje koje su bile korišćene za medicinska ispitivanja je zamijenio Jevrejima.

Kada je bio dijete, spasio ga je sveštenik
Kada je imao samo četiri godine, Hitlera je jedan dječak spasio od davljenja. Dječak je skočio u zaleđenu vodu koja je pukla pod Hitelrovim nogama i spasio mu život. Kasnije, isti taj dječak je postao sveštenik i doživotno je žalio zbog spašavanja nacističkog vođe.

Britanski vojnik nije hteo da ga ubije
Za vrijeme Prvog svjetskog rata jedan britanski vojnik je poštedio Hitlera. Iako je imao naređenje da ga ubije, odlučio je da to ne uradi. Hitler je kasnije pronašao novinski članak o vojniku Henriju, prepoznao ga je i sačuvao je u svojoj arhivi.

Htio je da napravi Muzej istrebljene rase
Planirao je da sakupi hiljade predmeta koji su nekada bili u vlasništvu Jevreja i da napravi “Muzej istrebljene rase” posle rata. Sakupio je kolekciju od 200.000 predmeta koji su fotografisani i zavedeni u knjige.

Nikada nije ušao u koncentracioni logor
Hitler nijednom nije bio u nekom koncentracionom logoru. Uvijek se držao na distanci od svih prljavih poslova, naređenja je izdavao tiho i nikada nije ostavljao pismene tragove s nalozima za ubijanje i genocid.

Imao je jedan testis
Navodno bio je ranjen u bici, i tada mu je povrijeđen stomak i intimni djelovi tijela. Zbog toga je ostao bez jednog testisa. Ratni ljekari su ovo potvrdili, iako nikada nije bilo čvrstih dokaza za ovaj podatak.

(24 sata)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com