KOVAČEVIĆ: Prioritet povećanje penzija i socijalna davanja - Volim Podgoricu

KOVAČEVIĆ: Prioritet povećanje penzija i socijalna davanja

Poslanica Demokratske partije socijaista Zorica Kovačević biće jedan od četiri nova ministra u rekonstruisanoj Vladi Crne Gore. Ona će preuzeti resor rada i socijalnog staranja od Predraga Boškovića, koji je novi ministar prosvjete.

Skupština će, na predlog premijera Mila Đukanovića, danas imenovati i Zorana Pažina za ministra pravde, Budimira Šegrta za ministra zdravlja, kao i Pavla Goranovića za ministra kulture.

U prvoj izjavi za medije Kovačević je kazala da će joj prioritet biti da se povećaju socijalna davanja i odmrznu penzije.

“Velika čast i obaveza. Nadam se da ću svojim radom i trudom opravdati povjerenje predsjednika Vlade. Nadam se da će taj resor biti bolji nego što je do sada bio. Moje najveće usmjerenje biće na socijalna davanja i povećanje, odnosno odmrzavanje penzija u Crnoj Gori”, rekla je Kovačević, prenosi Pobjeda.

Zorica Kovačević je poslanica Demokratske partije socijalista i članica skupštinskih odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, antikorupciju i Zakonodavnog odbora.

Prepoznata je kao neko ko, iako je u vladajućoj partiji, “nema dlake na jeziku“ u kritici loših pojava u društvu. Oštro je reagovala i nakon slučaja u bjelopoljskoj bolnici, kada je inficirano pet beba, od kojih je jedna umrla.

Kovačevićeva, osim u svojoj partiji, uživa veliki ugled i u opozicionim redovima. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com