OSMI PORAZ: Crvena zvezda – Barselona 73:77 - Volim Podgoricu

OSMI PORAZ: Crvena zvezda – Barselona 73:77

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od ekipe Barselone sa 77:73 (15:15, 22:17, 11:18, 29:23), u utakmici 11. kola Top 16 faze Evrolige.

Crveno-beli su pretrpjeli osmi poraz u E grupi i praktično otpali od dalje borbe za četvrtfinale, dok su Katalonci zabilježili osmu pobjedu i učvrstili drugu poziciju na tabeli.

U izvanrednom ambijentu ispunjene Kombank Arene izabranici Dejana Radonjića bili su blizu podviga. Nisu ustuknuli pred favorizovanim rivalom, uložili su maksimum napora da sruše Barselonu, ali im je u odlučujućim trenucima ponestalo snage i koncentracije.

Posebno dobro srpski tim je odigrao treću četvrtinu, kada je preokrenuo rezultat i najavio trijumf, međutim, iskusniji gosti umjeli su da uzvrate i u poslednjoj dionici meča smirenijom igrom izbore zaslužen uspjeh.

U uzbudljivoj završnici Kalinić trojkom i Blažič iz slobodnih bacanja doveli su Zvezdu na samo poen zaostatka (68:67), ali je do zvuka sirene napravljeno nekoliko velikih grešaka, pa su smireniji gosti zasluženo ostvarili važan uspjeh.

Crvena zvezda je prekinula niz od dvije uzastopne pobjede, protiv Makabija i Galatasaraja.

Barselonu su do trijumfa predvodili Navaro sa 12, Satoranski sa 11 i Uertas i Tomas sa po 10 poena, dok su kod domaćina najefikasniji bili Marjanović sa 23 i Kalinić i Blažič sa po 10.

Narednu utakmicu Crvena zvezda igra 26. marta u Berlinu protiv Albe, dok Barselona dan ranije gostuje Žalgirisu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com