PUTIN podigao 80.000 vojnika i 220 aviona! - Volim Podgoricu

PUTIN podigao 80.000 vojnika i 220 aviona!

Vladimir Putin je naredio trenutno organizovanje iznenadnih vojnih vježbi širom Rusije.

Više od 80.000 ruskih vojnika učestvuje u vojnim vježbama koje se odvijaju širom Rusije u demonstraciji sile ratnih brodova, protivvazdušne obrane, oklopnih vozila i strateških bombardera, objavio je u četvrtak glavni stožer ruske vojske.

U vježbama učestvuje 80.000 vojnika i 220 aviona, rekao je šef glavnog stožera ruske vojske Valerij Gerasimov, prenosi agencija Ria Novosti.

Ruska vojska je počela prošle sedmice raspoređivanje 8.000 vojnika na ukrajinskom poluostrvuKrim, kojeg je  Rusija pripojila kao i  na jugozapadu, blizu granice s Ukrajinom.

Istovremeno, oko 200 tenkista treniraju opkoljavanje grada u središtu Rusije.

U Sibiru vazdušne jedinice uvježbavaju odgovore na elektronički rat, rekao je jedan vojni portparol.

Vladimir Putin je u ponedjeljak naredio trenutno organizovanje iznenadnih vojnih vježbi uključujući raspoređivanje strateških bombardera na Krimu i 38.000 vojnika na Arktiku.

Strateški bombarderi Tupoljev 22-M3 su aterirali u srijedu na Krim. Moskva je više puta ponovila da želi te bombardere duž predjela akcija na Krimu od 2016.

Više od 3.000 vojnika je poslato na ostrvo Sahalin blizu Japana, na ruskom krajnjem istoku, navelo je ministarstvo obrane. Tamo su postavljene protivvazdušne rakete.

U sklopu tih vježbi, dvadesetak ratnih i izviđačkih brodova i podmornica su na putu prema Baltičkom moru.

Taj niz vojnih vježbi koje će trajati do kraja marta uključuje i raspoređivanje vojnika u Armeniji i u dvije separatističke gruzijske republike Abhaziji i Južnoj Osetiji.

Norveška od 9. marta izvodi velike vježbe u pokrajini Finmakr, blizu granice s Rusijom u vježbama “Joint Viking” u kojima učestvuje više od 5.000 vojnika. To su najveće vojne vježbe u tok skandinavskoj zemlji od 1967. 

(Foto: Kurir.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com