U CNP-u koncert grupe Les Blérots de R.A.V.E.L. - Volim Podgoricu

U CNP-u koncert grupe Les Blérots de R.A.V.E.L.

U petak 20. marta, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 sati, biće održan koncert francuske muzičke grupe Les Blérots de R.A.V.E.L.

CNP koncert organizuje u saradnji sa Francuskim institutom, u okviru Dana frankofonije.

Grupa nalazi inspiraciju u slovenskoj i jevrejskoj muzici, uz primjese modernog zvuka rok džeza. Koncert u CNP-u je dio njihove poslednje turneje “Happy End Tour” i obuhvata “best off” kompozicije sa 7 albuma.  

Grupa Les Blérots de R.A.V.E.L.  je nastala 1996. godine, kao ulična pozorišna trupa koja je trebalo da nastupa u ljetnjem periodu. Želja ih nije napuštala, iskustva su imali i malo po malo, sa ulice preko kafića, Les Blérots de R.A.V.E.L snimaju 2003. godine svoj prvi album sa bojama istoka, miješajući slovenski zvuk sa jevrejskim uz moderne note rok-džeza. 2005. godine, kada je izašao njihov drugi album, turneje se protežu do Rusije.

Timbré(luckast), treći opus koji je izašao 2008. predstavlja prvi preokret u životu grupe zato što četiri muzičara napuštaju bend. Bogatiji novim svijetom, Les Blerots dobijaju tri nova člana sa kojima počinje nova avantura i turneja koja ide do Azije.

U proljeće 2009. stvara se Sauve qui Peut – Spašavaj se ko može, otvarajući se tako ka novim muzičkim horizontima više ka fanku i roku (funk-rock). 

Nakon 18 godina postojanja na sceni, Les Blerots odlučuju da krenu na poslednju turneju: « Happy End Tour »! Da bi proslavili kraj avanture, umjetnici su planirali drugačiji koncert: best of pjesme koje su dostigle zrelost u toku poslednjih sedam albuma, posebno birani scenski bubanj i kao i uvijek puno veselja!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com