U Njemačkoj otkriven centar za regrutaciju džihadista - Volim Podgoricu

U Njemačkoj otkriven centar za regrutaciju džihadista

Oko 70 pripadnika njemačke policije pretreslo je prostorije Islamskog centra, koji pripada zajednici muslimana iz BiH u Štutgartu, zbog sumnje da su povezani sa Islamskom državom.

Policija je pretresla i stanove šest osoba koje su povezane sa islamskim centrom, dok su tri osobe privedene. Trojici osumnjičenih za pomoć pri terorizmu, prema zahtjevu tužilaštva, prijeti kazna zatvora između tri i pet godina, prenosi Tanjug.

Jedan od privedenih se, prema navodima tamošnjih medija, borio u Siriji, a vratio se u Njemačku da bi prikupio novac za nastavak borbe. Njegov brat je prikupljao novac za “svete ratnike”, a obojica su posjećivali Islamski centar.

Rejnold Gal, ministar unutrašnjih poslova njemačke pokrajine Baden-Virtenberg, rekao je da je prikupljeno dovoljno dokaza koji ukazuju na to da organizacija krši važeće njemačke zakone, te da se razmišlja o izdavanju naredbe da se centar zatvori.

“Postoji konkretan osnov sumnje da ovaj centar ispunjava zakonske uslove da bude zatvoren, jer se poziva na primjenu nasilja radi propagiranja vjerskih učenja”, rekao je Gal.

Ono što posebno brine bezbjednosne stručnjake u Njemačkoj jeste što se mladi ljudi “zapanjujuće brzo” radikalizuju i iskazuju spremnost za džihad.

2 komentara

  1. What i don’t understood is if truth be told how you’re no longer really a lot more neatly-liked than you might be now. You’re so intelligent. You understand thus considerably when it comes to this topic, made me in my view consider it from so many numerous angles. Its like women and men don’t seem to be fascinated unless it’s something to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs great. Always take care of it up!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com