Uhapšen srpski voditelj, dobrovoljac u Ukrajini, Radomir Počuča - Volim Podgoricu

Uhapšen srpski voditelj, dobrovoljac u Ukrajini, Radomir Počuča

Bivši voditelj i portparol Protivterorističke jedinice Srbije Radomir Počuča, koji je pristupio proruskim borcima u Ukrajini, navodno je uhapšen u Ukrajini prije dva dana.

 

Informacije o Počučinom hapšenju prenio je Dejan Berić, srpski dobrovoljac na ratištu u istočnoj Ukrajini, a kako je naveo, Počuča je uhapšen zbog optužbi za pripremu atentata, diverzantskih akcija, kao i za pripremu ubistva dvojice srpskih državljana, prenosi B92.

Berić je naveo da je uhapšen i Vlado Stanić, za koga se sumnja da je Počučin saučesnik. Prema informacijama objavljenim na Berićevom profilu, Počuču i Stanića su uhapsile antimajdanske, proruski orijentisane snage.

Prethodno su se u medijima pojavljivale informacije o navodnom sukobu Počuče i Berića na ratištu u Ukrajini

Protiv Počuče se u Srbiji vodi sudski proces zbog rasne i druge diskriminacije, izbjegao je pojavljivanje na sudu u septembru i na svom profilu na Fejsbuku je naveo da ide u Ukrajinu da se bori na strani proruskih jedinica.

Počuču u Srbiji zbog toga vejrovatno očekuje i novi proces, na osnovu dopuna Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, a koji predviđa kaznu od šest mjeseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine.

Problemi sa zakonom nijesu sprečili bivšeg voditelja da se telefonski uključi u jutarnji program na TV Pink, gdje je rekao da će se “vratiti u Srbiju i snositi konsekvence”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com