Vučeliću bonus pet plata jer Vodovod dobro radi - Volim Podgoricu

Vučeliću bonus pet plata jer Vodovod dobro radi

Izvršni direktor Vodovoda Vladan Vučelić, koji je i predsjednik opštinskog odbora DPS-a, nagrađen je iz budžeta preduzeća pet bonus plata odnosno 2.400 eura zbog, kako se navodi u odluci, ostvarenih pozitivnih rezultata poslovanja preduzeća u 2013. godini.

To je odluka odbora direktora na čijem je čelu Petar Živković, inače funkcioner SDP-a, piše Dan.

Bonusi se obračunavaju tako što se uzima prosjek zarade na državnom nivou koji je 480 eura. 

“Na osnovu preporuke Vlade, mogli smo da izvršnom direktoru da dodijelimo devet bonusa. Odbor direktora je odlučio da to bude pet bonus”, kaže Petar Živković

Sa po tri zarade, dakle po 1.440 eura, nagrađeni su pomoćnici direktora Filip Makrid, Mijojka Vlahović-Radonjić i Irena Građević.

U Vodovodu je 2013. godine bilo zaposlenih 391, a odbor direktora je odlučio da nagradi 38.

Sa po dvije i po prosječne zarade nagrađeni su Dijana Pejović, Nikola Lazarević, Natalija Blagojević, Suzana Barac i Snežana Dabetić – ukupno 4.800 eura, devet zaposlenih Sonja Kljajević, Miodrag Kostić, Božo Đikanović, Katarina Živković, Sanela Prašljivić, Goran Milošević, Branko Šćepanović, Svetlana Vukčević i Igor Ivanović nagrađeno je sa po jednom i po zaradom što je ukupno 6.480 eura. Trinaest zaposlenih Andrija Čađenović, Olivera Knežević, Petar Stojović, Igor Vukašinović, Željka Jakovljević, Ljiljana Mićanović, Aleksandra Stanković, Marijana Beljkaš, Radojica Knežević, Dragan Popović, Aleksandar Rakočević, Ivana Fuštić i Nikola Marković nagrađeni su sa po jednom prosječnom zaradom što je ukupno 6.240 eura. Osam zaposlenih Slobodan Mijajlović, Ranko Đuretić, Dragomir Brajković, Dragi Stojović, Božidar Vučinić, Mladen Bulatović, Tatijana Saveljić i Aleksa Čelebić na dar je dobilo pola prosječne zarade što je ukupno 1.920 eura. 

Kada se sve sabere iz budžeta preduzeća za nagrade je otišlo 26.160 eura.

“Svi su nagrađeni u skladu sa propisima. Menadžment Vodovoda je u poslednje tri godine pozitivino radio tako da je to sve ispravno. Nekad treba i da nagradimo ljude”, rekao je Živković. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com