Lekić, Rakčević i Bečić mogući saveznici - Volim Podgoricu

Lekić, Rakčević i Bečić mogući saveznici

Predsjednik Demos-a Miodrag Lekić je kazao da će ta partija tražiti modele saradnje sa opozicijom, ne isključujući koaliciju sa građanskim pokretom URA i strankom koju će formirati bivši funkcioner SNP Aleksa Bečić.

Na pitanje može li doći do labave koalicije između Demosa i građanskog pokreta URA, Lekić je istakao da će pokret Žarka Rakčevića još da se profiliše.

–  Demos će nastojati da sa onom pravom opozicijom održava kontakte i da traži forme zajedničke saradnje, kazao je Lekić gostujući u emisiji “Načisto” na televiziji “Vijesti”. 

Upitan da li postoji mogućnost saradnje Demosa sa Bečićem, Lekić je kazao da je ideja njegove partije da se širi, kao i da sa Bečićem još nije razgovarao o saradnji. 

– Bečić je pojedinačno napravio uspjeh i poboljšao stanje, a sa njim se nijesam posebno sreo. Nadam se da ćemo razgovarati kada partija bude formirana. Potencijalno vidim prostor za koaliranje, ali još smo daleko jer oni nijesu čak ni formirani, rekao je on.  

Ujedinjena reformska akcija (URA) sae izjasnila da kao potencijalne partnere vidi Demos i partiju čije je osnivanje najavio Aleksa Bečić, kazala je potpredsjednica pokreta, Božena Jelušić.

Ona je u emisiji “Živa istina”, kako prenosi Antena M, kazala da je GP usmjeren na sve građane, kao i da su oni koji ga čine saglasni da je cilj smjenjivost vlasti.

Upitana da li je URA nedvosmisleno za ulazak Crne Gore u NATO i da li tu odluku treba donijeti u Skupštini ili na referendumu, ona je kazala da NATO vidi kao prirodni okvir da Crna Gora razvije potencijale.

“Pokret smatra da postoje daleko ozbiljniji i brojniji razlozi koji idu u prilog tome da Crna Gora uđe u Nato, što ne znači da GP nije spreman da otvori raspravu o referendumu svih građana o takvom rješenju. Ulazak u NATO je nešto što vidimo kao prirodni okvir u kojem Crna Gora najbolje može da razvije svoje ukupne potencijale”, rekla je ona.

Upitana koga URA vidi kao potencijalne partnere, Jelušić je kazala da su to u prvom redu partije Miodraga Lekića i Bečića. Ona smatra da je Demokratski Front donio kvalitet političkoj sceni, ali da, kako je navela, unutar njega postoje disonantni tonovi koji onemogućavaju saradnju.

Na pitanje da li je sve koncipirano tako da nova grupacija bude prihvatljiva SDP-u, više nego što je to bio DF, ali istovremeno dovoljno snažna da ih ohrabri na raskid koalicije sa DPS-om, ona je kazala da o tome nijesu razgovarali.

(Foto dan.co.me)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com