Home / ŽIVOT + / Djeca i roditelji / Saznajte da li je vaše dijete genije!

Saznajte da li je vaše dijete genije!

Bebe koje progovore prije šest mjeseci starosti i djeca koja do pete godine nauče da čitaju imaju najveće šanse da postanu geniji, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja.

Miraka Gros, profesor edukativnog programa za nadarenu djecu iz Novog Južnog Velsa, otkrila je da je “nezasita” želja za čitanjem česta odlika intelektualno darovitih studenata, a takva djeca najčešće posjeduju i veliku želju za učenjem. 

U istraživanju započetom davne 1920. godine, u kom je učestvovalo 12 studenata sa koeficijentom inteligencije iznad 180, otkriveno je da su mnogu od njih bili u stanju da izgovore punu rečenicu još sa 6 mjeseci starosti, slična pojava uočena je i tokom studije započete 1983. godine koju je sprovela Gros. 

“Čak i ako im je potrebno nešto više vremena, to je, prije svega, zato što intenzivno razmišljaju prije nego što nešto izgovore”, kaže Gros. 

Profesorka takođe naglašava da djeca sa visokim koeficijentom inteligencije imaju običaj da gotovo neprestano postavljaju pitanje “zašto?” i da radije čitaju nego što gledaju televiziju ili igraju video igre.

(b92)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com