Ljetovanje na primorju: Cijene duplo manje - Volim Podgoricu

Ljetovanje na primorju: Cijene duplo manje

Nekoliko mjeseci uoči špica turističke sezone, poznavaoci prilika kažu da slika nije baš sjajna. Nema dobrog rezultata zakazivanja ljetovanja na crnogorskoj obali, a posebno fale Rusi i Ukrajinci. Zato ćemo, kako najavljuje predsjednik CTU, Žarko Radulović cijene morati da smanjimo skoro duplo. Tako će dan ljetovanja kod nas, umjesto prošlogodišnjih 100, koštati 50 eura.

Dva i po mjeseca uoči početka ljetnje sezone, situacija nije baš sjajna, kažu poznavaoci prilika. U prvom planu biće izostanak turista sa istoka.

“Situacija na tržištu govori da nema dobrog bukiranja posebno sa ruskog tržišta i bivših sovjetskih zemalja. Situacija je poznata. Glavni razlog je politička, pa time i ekonomska situacija između Rusije i Ukrajine i svakako da će se to odraziti na crnogorski turizam”, kazala je dekan Fakulteta za turizam u Baru, dr Silvana Đurašević za Atlas televiziju.

I predsjednik CTU i jedan od vlasnika “Splenida”, Žarko Radulović kaže da slika nije baš sjajna.

“Turoperatori i sa zapada i sa istoka ne reaguju u ovom trenutku shodno onome što smo uradili do sad, a to je spuštanje cijene i naparavili mnogo atraktivnijeg proizvoda kog mi nudimo njima”, naveo je on u izjavi za Atlas TV.

Jedna od stvari koja će se zato desiti je dalje spuštanje cijena. Radulovića pitamo koliko će jedan dan od maja do oktobra koštati na crnogorskom primorju.

“Ako je bilo stotinu sada je 55. Složićete se sa mnom da je to značajno pojeftinjenje”, kaže Radulović.

A, ovoga ljeta Radulović računa na Skandinavce. S njima već postoji dogovor.

“Tražili su da Montenegro Erlajns odradi sve letove koje postavi na Kopenhagen. Ne može da se desi da ih otkaže, a oni garantuju da će te letove da pune, i da povratna karta ne bude preko 300 eura”, objasnio je Radulović.

On dodaje da do daljnjeg, Crna Gora teško može da dobije veći broj turista sa zapada, s obzirom na to da oni za 200 eura mogu da odu na Tajland, Vijetnam, u Indoneziju, ili na Filipine.

Osim toga, svi turistički radnici treba da naprave i ponude za produžene vikende s obzirom na to da prosječan Evropljanin, koji je nekad ljetovao petnaestak dana, sada ide na kupanje i sunčanje od sedam do devet dana, kako bi slobodne dane tokom godine mogao da iskoristi baš za te produžene vikende.

(RTCG)

1 komentar

  1. Excellent post. I simply stumbled upon your blog and also wanted to claim that I’ve really appreciated exploring your blog articles. Regardless I will be subscribing to the nourish and i also hope you write again shortly!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com