MANIJAK SA SNAJPEROM: Pucao sam na imućne komšije iz ljubomore - Volim Podgoricu

MANIJAK SA SNAJPEROM: Pucao sam na imućne komšije iz ljubomore

Bio sam ljubomoran na ljude oko mene. Posmatrao sam komšije koji imaju kuće, voze dobra kola i imaju sve što im treba, a što bih i ja volio. Oni su se na brz način obogatili, a ja sa 30 godina to nisam mogao.

Ovo je policiji ispričao Miloš Marić (30) iz Petrovaradina, koji je uhapšen u petak zbog sumnje da je nedjelju dana terorisao svoje komšije, u čije je kuće i automobile ispalio nekoliko desetina metaka.

Marić, koji je ranije bio specijalac u vojsci, rekao je da većinu tih ljudi nije ni poznavao, ali je posmatrao kako žive.

– Ne mogu da se zaposlim otkako sam, prije godinu dana, dao otkaz na poslu. A i ja volim galantan život kakav moje komšije imaju. Lično nikog od njih nisam poznavao – rekao je Miloš Marić na saslušanju.

Međutim, pravi motiv zasad može samo da se naslućuje, jer on nije pucao samo na bogataše.
– Vjerovatno će u toku postupka biti podvrgnut medicinskom tretmanu kako bi se utvrdilo njegovo psihičko stanje. Očigledno je da je riječ o bolesnom čoveku, s obzirom na to da nikad nije krivično gonjen i nije bio na ratištu – dodaje naš izvor iz istrage.

Policija utvrđuje odakle mu naoružanje, dok je ekspresnom balističkom analazom utvrđeno da su automatska puška i pištolj „tetejac“ kalibra 7,62 milimetra oružje koje je korišćeno u pucnjavi.
– U „golfu“ koji je bio parkiran u dvorištu njegove kuće odmah smo pronašli pušku s metkom u cijevi iz koje je pucano. A u njegovoj sobi, koja se nalazi na spratu kuće, pronađen je pištolj „tetejac“ kalibra 7,62 milimetra, koji je takođe koristio, zatim dvije bombe, detonatorska kapisla, sporogoreći štapin, fantomke i velika količina vojno-policijske opreme – objašnjava naš izvor.

Od prve pucnjave, na dva putnička automobila, podignuta je uzbuna u novosadskoj kriminalističkoj policiji, koja je alarmirala i pripadnike novosadskog odreda Žandarmerije.
– Oni su sa sredstvima za rad u noćnim uslovima pratili osobe koje su se nalazile i kretale na tom potezu – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Veče pre hapšenja, dok su inspektori bili u jami bivše Ciglane, čula su se dva pucnja.
– Ubrzo smo primjetili osobu koja trčećim korakom bježi, i to na 200 do 300 metara od kuće u koju je potom ušla. Zbog mogućnosti da pruži otpor dogovoreno je da se kuća blokira. Cijelu noć je držana pod opsadom. Upali smo u njegovu sobu i prvo njega savladali, a odmah je nađena i puška s metkom u cijevi iz koje je pucao te večeri – dodaje naš izvor.

Marićevi roditelji, otac Vladimir i majka Mara, uputili su niz psovki kome su stigli.
– Znam ja da im smetam što sam pošten Srbin. A moj sin, koji je alatničar, bez posla je. Iz moje kuće nije ispaljen nijedan hitac – rekao je Vladimir.
– Svu su mi kuću ispreturali. Svako veče je moj sin bio kod kuće. Nama je govorio da ne izlazimo da se šetamo, plašio se da nas taj što puca ne upuca. A oružje i uniforme je donio iz vojske – kaže Mara.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com