OVAJ DJEČAK VAS MOLI DA 27. MARTA NOSITE ŽUTO: Kada pročitate zašto, zaplakaćete - Volim Podgoricu

OVAJ DJEČAK VAS MOLI DA 27. MARTA NOSITE ŽUTO: Kada pročitate zašto, zaplakaćete

Set Lejn (5) iz Engleske koji je rođen sa teškim poremećajem imunološkog sistema, sada je poslao cijelom svijetu poruku koja će vas sigurno dotaknuti. Dječakovu molbu da svi ljudi 27. marta obuku nešto žuto i slike okače na tviter, snimili su njegovi roditelji.

Njega su često nazivali “dječakom iz balona”, jer je većinu svog života proveo u sterilnoj okolini. Prije ulaska u njegovu sobu, roditelji i ostali posjetioci su morali temeljno da operu ruke i da obuku bolničku odjeću. Majka dječaka Lin je napisala na porodičnom blogu kako izgleda njihov život i odnos sa sinom kao i to da ne smije da provodi vrijeme sa njim kada je bolesna.

Iako je prva transplantacija koštane srži kroz koju je prošao bila neuspješna, njegov otac Nik snimio ga je kako se smije, podižući žute papire na kojima moli ljude da ga podrže uoči druge operacije, tako što će nositi žutu odjeću i pored svojih fotografija na društvenim mrežama staviti haštag #WearYellowForSeth.

Nakon prve operacije, Set nije smio da napušta “balon” niti da se igra s drugom djecom pune dvije godine, dok je prikupljao snagu.

– Nije imao nikakvih kontakata s drugom djecom dok nije napunio dvije i po godine – ispričala je njegova majka.

Nakon što je napokon krenuo u školu i upoznao drugu djecu, ponovno se razbolio prošle godine u oktobru. Morao je da se vrati u svoj “balon”, sterilnu sobu u Dječijoj bolnici u Njukastlu.

Hoćete li obući žuto 27. marta?

(Izvor: index.hr)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com