Rakčević: NATO nije prepreka za jedinstvo opozicije - Volim Podgoricu

Rakčević: NATO nije prepreka za jedinstvo opozicije

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) sarađivaće sa svima koji javno definišu da na narednim izborima neće biti na klupi rezervnih igrača Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je predsjednik novoosnovane stranke, Žarko Rakčević.

Rakčević je odgovarajući na pitanje ko su potencijalni partneri URA na opozicionoj sceni kazao da su posvećeni okupljanju slobodnih ljudi i istomišljenika i izgradnji organizacione mreže širom Crne Gore.

„Posebno dobru saradnju u jednom periodu imali smo sa Miodragom Lekićem i Demokrtaskim frontom. U novonastalim okolnostima vjerujem u blisku saradnju sa Lekićevim DEMOS-om, ali se nadam da će i Demokratski front profilisati politiku građenja mostova saradnje unutar opozicije“, istakao je Rakčević za Dan.

Na pitanje da li je NATO integracija prepreka za opozicionu saradnju Rakčević je odgovorio da nije vidio prevelike prepreke ni u dosadašnjem različitom pristupu ovom pitanju unutar DF-a.

„Previše je u maloj Crnoj Gori isforsirano podjela. Članstvo u NATO nije jednostavna crno-bijela priča, a još manje bi trebalo da onemogući saradnju onih koji žele drugačiju, bolju Crnu Goru u EU. Treba nam ozbiljan i široki demokratski dijalog oko ove teme, i demokratska odluka ako dobijemo poziv“, poručio je Rakčević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com