Tri razloga zašto je Novaku suđeno da večeras dobije Federera! - Volim Podgoricu

Tri razloga zašto je Novaku suđeno da večeras dobije Federera!

Dueli Novaka Đokovića i Rodžera Federera su pravi teniski klasici. Pogledajte statistiku i ona će reći da nema tenisera u Open eri koji je odigrao više mečeva sa Federerom ili Nadalom od Novaka Đokovića.

Istina je da Novak ima četiri više duela sa Rafom (42), nego sa Rodžerom (38). U tih 38 ulazi i ono finale ATP tur finala u Londonu koje je Federer jesenas predao bez borbe i koje ne ulazi u konačni skor (20:17 za Rodžera), ali svejedno, riječ je o meču koji je veliki magnet za tenisku publiku. Međutim, ovaj duel, ima specifičan značaj.

1. Novak je broj jedan i u najboljim je godinama

Đoković je svjetski broj jedan. Suvereno vlada ATP listom, ima čak 4.000 poena prednosti nad Federerom, ili u prevodu, dve grend slem titule “fore”! Iako ga je Rodžer Federer nedavno dobio u finalu Dubaija, sada je drugačija situacija.

Novak je ušao u ritam mečeva i ne plaši se Federera. Dovoljno je podsjetiti se onog fenomenalnog riterna u polufinalu US Opena 2011. na meč lopti za Federera. Ako je to mogao tada da izvede takav udarac, na meč lopti za Švajcarca, više nema od čega da strahuje. On je taj koji diktira kako će se igrati.

2. U Indijan Velsu nije gubio od Rodžera

Statistika kaže da im je ovo treći meč u Kalifornijskoj pustinji. Novak je dobio oba prethodna. U polufinalu 2011. u tri seta, 6:3, 3:6, 6:2 i konačno prošle godine u finalu, 3:6, 6:3, 7:6. Istina je da Rodžer, iako ima 33 godine, igra fantastično, ali Novak je u Indijan Velsu uvek inspirisan za najveća dela.

3. Izjednačavanje sa Federerom u titulama na turniru, plus revanš

Novak ne voli da gubi dva puta zaredom od istog igrača. Osim što bi se Švajcarcu revanširao za poraz u Dubaiju, bio bi i taj koji bi ga sprečio da stigne do rekordne pete titule u Indijan Velsu, a sebi bi obezbijedio četvrtu titulu i po tome se izjednačio sa njim. Dakle, Novak ima supermotiv. Ostaje mu samo da odigra najbolje što može.

(Izvor:24sata/foto dailymail.co.uk)

1 komentar

  1. Good Post, I am a big believer in placing comments on weblogs to let the blog writers know that they’ve added something advantageous to the world wide web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com