Home / LJUDI / Sudbine / Cio švedski fudbalski tim izbjegao pad aviona u Alpima!

Cio švedski fudbalski tim izbjegao pad aviona u Alpima!

Fudbaleri švedskog trećeligaškog kluba Dalkurd pukom srećom izbjegli su tragediju aviona njemačke kompanije “Germanwings”, koji se danas srušio u francuskim Alpima.

Ekspedicija kluba iz grada Borlangea, u centralnoj Švedskoj, izbjegla je sigurnu smrt pošto je u poslednjem trenutku odustala od leta na liniji Barselona – Diseldorf, prenosi AFP.

Prilikom povratka iz Katalonije igrači i članovi stručnog štaba Dalkurda na aerodromu su promijenili plan pošto je u Diseldorfu trebalo duže vremena da čekaju na vezu prema Švedskoj, pa su se podijelili i ukrcali na tri leta prema Cirihu i Minhenu.

Ta odluka spasla im je živote, jer je u padu aviona Erbas A320 stradalo svih 144 putnika i šest članova posade.

“Za sve one koji su pokušavali da nas kontaktiraju poslednjih nekoliko sati – mi smo kod kuće i dobro smo. Bio je ovo još jedan avion, neka počivaju u miru”, napisao je golman Frank Peterson na Tviteru.

Sportski direktor Dalkurda Adil Kizil potvrdio je dnevniku “Aftonbladet” da je tim imao mnogo poziva.

“Trebalo je da budemo u tom avionu. Bila su četiri koja su otprilike u isto vrijeme odletjeli iz Barselone prema Alpima, a mi smo imali igrače u tri od njih četiri. Može se reći da smo imali veoma, veoma mnogo sreće”,rekao je Kizil.

 

Dalkurd je klub za kojeg nastupaju uglavnom igrači kurdskog porekla.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com