DF: Besplatno školovanje za djecu boraca devedesetih - Volim Podgoricu

DF: Besplatno školovanje za djecu boraca devedesetih

Demokratski front uskoro će uskoro predati u skupštinsku proceduru predlog zakona kojim bi se, prije svega, obezbijedila potpuna i apsolutno besplatna zdravstvena zaštita na svim nivoima učesnika ratova od 1990. do 1995. i rata 1999. godine, kao i njihovih porodica, bez obzira na njihov socijalni status. 

Funkcioner DF-a i potpredsjednik Nove Emilo Labudović saopštio je za „Dan” da su se na to odlučili svjesni opšte nebrige koju ova zemlja uporno demonstrira prema svojim građanima, dokazanim rodoljubima i braniteljima njene cjelovitosti, mira i slobode.

“Predlogom zakona predviđeno je da se vrijeme provedeno na ovim ratištima, uz validnu dokumentaciju zvaničnih državnih i vojnih organa koja to dokazuje, uračuna u penzijski staž u trostrukom trajanju. Prsdlog zakona takođe predviđa i poseban, privilegovan, status djece ratnika-učesnika ovih ratova prilikom upisa na državni univerzitet tako što će im se omogućiti besplatan upis, oslobođen svih dodatnih uslova”, naglasio je Labudović.

Nova srpska demokratija je, kako je dodao, „čvrsto uvjerena da ova zemlja nema i ne može imati sigurnijih branilaca u slučaju bilo kakve ratne opasnosti od djece onih koji su svoj patriotizam već dokazali i koji su svoje potomke vasgštavali i vaspitavaju u duhu slobodarske tradicije i najviših etičkih standarda”.

Labudović očekuje apsolutnu podršku predlogu zakona koji će uskoro biti predat u skupštinsku proceduru.

“To je, prije svega, dug koji ova zemlja ima prema onima koji su je branili onda kada joj je to bilo neophodno. Dug koji su sve zemlje u regionu već riješile prema svojim građanima”, poručio je Labudović.

(Foto eiao.org) 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com