Hitna odluka: Anđelina Džoli odstranila jajnike i jajovode - Volim Podgoricu

Hitna odluka: Anđelina Džoli odstranila jajnike i jajovode

Poznata holivudska glumica Anđelina Džoli je nakon dvostruke mastektomije morala da ode na još jednu operaciju kojom je odstranila jajnike i jajovode.

Naime, Anđelina, kojoj su baka, majka i tetka umrle od raka jer su kao i ona imale gen BRCA1 koji za 87 odsto povećeva rizik od dobijanja raka dojke i za 50 odsto od dobijanja raka jajnika, morala je da se podvrgne još jednoj operaciji. 

Pre dvije godine glumica je uradila dvostruku mastektomiju, a sada je zbog rezultata krvi morala da odstrani i jajnike i jajovode. Kada je donijela ovu odluku, suprug Bred Pit je odmah doletio iz Francuske kako bi bio kraj nje. 

Anđelina je za Njujork Tajms priznala kako je dugo planirala da sprovede ovu operaciju, ali je smatrala da je vrijeme na njenoj strani. 

Ipak, prije dvije nedjelje dobila je uznemiravajuće vijesti od doktora. Rezultati krvi ukazivali su na povećane vrijednosti nekih markera koji bi mogli da ukažu na rani stadijum raka jajnika. 

Glumica je kao i sa prvom operacijom, željela da svojim iskustvom da podršku drugim ženama u borbi protiv raka i važnosti njegovog ranog otkrivanja. 

“Najvažnije je da znate da imate opcije. U mom slučaju svi doktori su se složili da je operacija uklanjanja jajnika i jajovoda najbolja opcija za mene“, rekla je Anđelina koja je ovim zahvatom ušla u prijeveremenu menopauzu.

(superzena.rs) 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com