KRIVIČNA MInistarstva poljoprivrede zbog ubijenog meda - Volim Podgoricu

KRIVIČNA MInistarstva poljoprivrede zbog ubijenog meda

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja oštro osuđuje nedozvoljeni lov i odstrijel medvjeda koji je juče pronađen u Podgorici i tim povodom jutros je Osnovnom državnom tužilaštvu predata krivična prijava protiv nepoznatog lica, zbog krivičnog djela mučenja i ubijanja medvjeđe divljači, navodi se u saopštenju tog Vladinog resora.

Pokretanjem krivične prijave Ministarstvo je učinilo sve što je moguće imajući u vidu nadležnosti tog resora.

“Bez obzira što su značajno unaprijeđeni planski dokumenti i usklađeni standardi sa međunarodnim u ovoj oblasti, jasno je da koliko god bili dobri zakoni, strategije ili standardi, oni ne mijenjaju tako brzo svijest i način razmišljanja neodgovornih pojedinaca.

Kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali, cijenimo da je veoma bitno da svi segmenti društva rade zajedno na edukaciji i da kampanjama podižemo svijest o značaju očuvanja biodiverziteta”, navodi se u saopštenju.  

Osoba koja je odstrijelila mrkog medvjeda vatrenim oružjem, počinila je krivično djelo iz člana 309 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, saopštili su iz Ministrarstva.

Napominju da je mečka sa mečetom do dvije godine starosti, članom 36 Zakona o divljači i lovstvu zaštićena trajnom zabranom lova, a medvjed lovostajem.

Lovna sezona na mrkog medvjeda traje od 1.oktobra do 30.novembra, ali pod uslovom da je to predviđeno godišnjim lovnim planom korisnika lovišta, na koji saglasnot daje ovo ministarstvo, a što u konkretnom slučaju za ovu godinu nije bilo predviđeno.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com