Otvorena NATO radionica za koordinaciju vojnih aktivnosti - Volim Podgoricu

Otvorena NATO radionica za koordinaciju vojnih aktivnosti

NATO Radionica za koordinaciju partnerskih vojnih aktivnosti otvorena je danas u Budvi i trajaće do petka 27. marta, saopštilo je  Ministarstva odbrane. 

To je najznačajniji događaj koji organizuje Direktorat za vojna partnerstva (Military Partnership Directorate – MPD) iz SHAPE, Mons i održava se na godišnjem nivou, a Crna Gora je ove godine preuzela ulogu domaćina ove radionice.

Na otvaranju radionice prisustvovali su general-potpukovnik Mihael Jakovljev zamjenik Načelnika štaba u Savezničkoj komandi za operacije i general-major Ali Cetinkaja, predstavnik Direktorata za vojna partnerstva, koji su pozdravili napredak koji je Crna Gora ostvarila na putu ka NATO i pohvalili postignute rezultate u procesu reformi sistema odbrane. 

Ispred Ministarstva odbrane obratio generalni direktor za politiku odbrane Ivan Mašulović, koji je istakao spremnost Crne Gore da nastavi sa odgovornim ispunjavanjem obaveza kako bi, do kraja godine, NATO zemlje na osnovu vidljivih rezultata, donijele pozitivnu odluku o upućivanju pozivnice Crnoj Gori da postane punopravna članica NATO. 

Moto ovogodišnje radionice je “Razvoj partnerstva – izgradnja budućnosti”, a kako je saopšteno iz resora, primarni cilj Radionice je da se partnerskim zemljama pruži prilika i mogućnost da direktno doprinesu procesu planiranja zajedničkih aktivnosti, kao i da tokom bilateralnih konsultacija izraze nacionalne potrebe za obukom.

“U okviru radionice biće organizovan i sajam Partnerskih trening centara i NATO Centara izvrsnosti, gdje će učesnici moći da se upoznaju sa njihovim ponudama i eventualno identifikuju mogućnosti za saradnju. Osim predavanja, biće organizovan i rad u sindikatima koji će se baviti temama individualne i kolektivne obuke, OCC koncepta i vježbi, kao i transformacijom NATO. Tokom radionice se očekuje razmjena mišljenja, intenzivne diskusije i prezentacije, sa ciljem usaglašavanja i pregleda aktivnosti obuke i vježbi koje nude NATO i Partnerske zemlje. Radionica će biti prilika da Crna Gora promoviše i svoju turističku ponudu i predstavi kulturno-istorijsko naslijeđe. U tom kontekstu, biće organizovano nacionalno veče sa kulturnim programom”, najavljeno je iz ministarstva. 

2 komentara

  1. I am not positive where you’re getting your information, however good topic. I needs to spend some time studying much more or understanding more. Thank you for excellent info I was looking for this information for my mission.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com