Ubio komšiju provalnika, razbojnik bio samohrani otac dvoje male djece! - Volim Podgoricu

Ubio komšiju provalnika, razbojnik bio samohrani otac dvoje male djece!

Pokušaj pljačke u selu Donja Rača kod Rače Kragujevačke, završio se tragično. U samoodbrani, Vladan M. (38), hicem iz pištolja ubio je maskiranog i naoružanog čovjeka koji je preksinoć upao u njegovu kuću i pokušao da ga opljačka. Ispostavilo se da je riječ o komšiji Saši C. (34), koji je živio u iznajmljenoj kući nekoliko stotina metara dalje u istom selu!

Mještani ovog, inače mirnog, šumadijskog sela još ne mogu da povjeruju da je Saša nasrnuo na svoje komšije. Upao je u kuću gdje su za večerom bili osamdesetšestogodišnja baba Nadežda i njen unuk Vladan. Njegovi roditelji godinama rade u Švajcarskoj, pa je napadač, vjerovatno, mislio da u kući ima dosta para.

– Pa zar da maltretira i tuče ljude, da pogine zbog novca. Nema tih para zbog kojih je to vrijedno – komentarisale su u utorak komšije, koje su se okupile oko kuće u koju je upao provalnik i gdje se dogodilo ubistvo.

Kako saznaju Novosti, Saša C. do kuće Vladana M. došao je biciklom, preksinoć oko 20.30. Bicikl je ostavio pored puta i naoružan pištoljem, sa fantomkom, ušao u sobu u prizemlju kuće, gdje su upravo večerali Vladan i njegova baba Nadežda.

– Vrata nisu bila zaključana. Ovo je miran kraj, to niko u selu ne radi. Poslije ovog događaja zaključavaćemo vrata s prvim mrakom – kaže jedna od komšinica.

Prema saznanjima iz istrage, kada je maskirani čovjek upao u sobu, uperio pištolj i zatražio pare, Vladan je pomislio da se neko šali. Nije čak ni ustao od stola, htio je da nastavi s večerom. Međutim, ubrzo je shvatio da nije šala, jer mu je maskirani napadač naredio da legne na pod i počeo da ga besomučno tuče. U jednom momentu je i Vladanovu babu uhvatio za vrat i prislonio joj pištolj na grlo.

Tada mu je Vladan ponudio dvije stotine evra, zamolio ga da ih više ne tuče i maltretira, da može da ode sa tim novcem, a on nikome neće reći da se bilo šta desilo. U tom trenutku nije znao ko je maskirani napadač.

Međutim, razbojnika to nije zadovoljilo. Odgovorio je, navodno, da “mora da ima još para i da ih brzo donese”. Tada ga je Vladan zamolio da mu dozvoli da ode do ormara gdje ima još novca. Otvorio je fioku u kojoj mu je bio pištolj i uspio da ispali jedan hitac koji je napadača pogodio u grudi.

Potom je istrčao ispred kuće plašeći se da napadač nema još nekog pomagača. Tek kada je o svemu obavijestio policiju, Vladan je napadaču skinuo masku i šokirao se kada je vidio da je to komšija koji živi u kući koju mu je na čuvanje povjerio jedan mještanin sela, trenutno gastarbajter. Nastradali Saša C. je u toj kući živio sa dvoje maloljetne djece, supruga mu je umrla pre nekoliko godina…

ČUO PUCNjE

Komšija Milenko Matejić kaže da je te večeri bio u štali i da je čuo pucnje. Nije slutio da se sve dešava u kući njegovih komšija. Tek kasnije, kada je stigla policija, saznao je šta se desilo.

 ZAGLAVIO SE METAK

Prema nezvaničnim saznanjima, kada je Vladan iz fioke uzeo pištolj i uperio ga u napadača, ovaj je pokušao da puca ali mu se zaglavio metak. U tom trenutku je i Vladan povukao okidač.

(Izvor: Novosti.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com