Crnogorski poslodavci i ministar finansija o problemima stečajaca - Volim Podgoricu

Crnogorski poslodavci i ministar finansija o problemima stečajaca

Ministar finansija Radoje Žugić i predstavnici Unije poslodavaca Crne Gore razmatrali su prevazilaženje problema u procesima stečajnih postupaka, kroz mogućnost naplate dospjelih obaveza imovinom dužnika, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Oni su ocijenili da bi tako sam stečajni postupak bio efikasniji i održiviji.

Žugić je sa predsjednicom i generalnom sekretarkom UPCG, Svetlanom Vuksanović i Suzanom Radulović razgovarao i o modelima unaprijeđenja saradnje dvije institucije.

“Unaprijeđenje saradnje prvenstveno u dijelu revidiranja kaznenih politika i mjera, doprinijele bi većem stepenu efikasnosti cjelokupnog tržišta i omogućile jedinstveniji pristup u rješavanju svih vidova neregularnosti”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je inicirana mogućnost kreiranja dodatnih podsticaja, odnosno olakšica za one koji uredno izmiruju svoje obaveze i posluju u skladu sa zakonom.

Predstavnici UPCG upoznali su Žugića sa pitanjima koja mogu biti kočnica njihovom funkcionisanju, uključujući i logističko pitanje koje se odnosi na poslovni prostor za potrebe Kuće socijalnog dijaloga.

“U narednom periodu će se konkretizovati saradnja u više segmenata i intenzivirati rad na rješavanju i prevenciji potencijalnih prepreka održivog razvoja privrede”, zaključuje se u saopštenju.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com