Istražitelji otkrili šta su piloti zadnje rekli u kokpitu, avion pao zbog pukotine na staklu? - Volim Podgoricu

Istražitelji otkrili šta su piloti zadnje rekli u kokpitu, avion pao zbog pukotine na staklu?

Tragičnu nesreća putničkog aviona njemačke avio kompanije Džerman Vings možda je uzrokovala pukotina na prednjem staklu poslije koje su piloti ostali bez kiseonika.

Nakon što su spasioci uspjeli da dođu do crne kutija aviona na francuskim Alpima, vjeruje se da je nesreću izazvao poremećaj na strukturi Erbasa A320 koji je doveo do toga da se on sunovrati na planinu. 

Francuski istražitelji uspjeli su da izvuku snimke iz jedne od dvije crnih kutija na Erbasu.

Istražitelj Remi Žuti na konferenciji za novinare objavio je da je poslednja snimljena poruka u kokpitu bila rutinska, piloti su samo potvrdili naredbu koja im je stigla s kontrolnog tornja. Minut nakon toga, započelo je neobjašnjivo poniranje.

Ostali mogući razlozi za ovu tragediju su greška pilota, loše vrijeme i terorizam, ali nakon što je pronađena crna kutija, sumnja se da je glavni razlog ipak pukotina na prednjem staklu aviona, prenose zapadni mediji. Da je staklo puklo, pilot i kopilot bi ostali bez kiseonika, što bi moglo da opravda slobodan let na visini od preko 11.500 metara prije nego što se srušio.

U toku su detaljne analize crne kutije. Avion je sa radara nestao 45 minuta nakon što je poleteo iz Barselone ka Dizeldorfu u utorak ujutru. Potvrđeno je da nema preživjelih. Od trenutka ove nesreće, aerokompanija Džerman Vings bila je prinuđena da otkaže mnoge zakazane letove nakon što je posada odbila da leti.

(Novosti.rs) 

2 komentara

  1. oh cool, this information is really useful and definately is comment worthy! hehe. I’ll see if I can try to use some of this information for my own blog. Greetings from Nebraska

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com