KRVAVI ZLOČIN TRESE HRVATSKU Fudbalsku menadžerku i uglednog advokata ubila ista osoba? - Volim Podgoricu

KRVAVI ZLOČIN TRESE HRVATSKU Fudbalsku menadžerku i uglednog advokata ubila ista osoba?

Sanja Hap je ili podigla 60.000 kredita ili je bila žirant majci u Toljevoj štedionici Manila. Sanjini susjedi s Kajzerice viđali su ga kako joj dolazi na vrata i prijeti.

Viktor Tolj, koji je u ponedjeljak u Osijeku ubio advokata Vlatka Vidakovića, hrvatskoj javnosti poznatog kao sudiju iz TV serije “Sudnica”, i nakon toga počinio samoubistvo, vrlo vjerojatno je osoba koja je dan prije u Zagrebu sa šest uboda nožem ubila i fudbalsku menadžerku Sanju Hap.

Premda kriminalisti iz zagrebačke policije u slučaju ubistva menadžerke  u srijedu poslijepodne još nisu podnijeli konačni izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu, kako neslužbeno doznaje Jutarnji.hr, glavna operativna varijanta ubistva glasi upravo da je Tolj najprije nožem ubio 40-godišnju ženu u stanu u kojem je živjela na Kajzerici, a potom se odvezao 283 kilomera do rodnog Osijeka, gdje je ubio svog bivšeg advokata.

Do nevjerovatnog obrata u istrazi o ubistvu žene, čije je tijelo pronađeno svezano i oblijepljeno selotejpom, došlo je kad su istražitelji shvatili da je ubijena takođe imala određene neriješene imovinsko-pravne odnose s Toljem koji je, pak, u ponedjeljak u Osijeku počinio šokantan zločin. Tolj je tako, prema sumnjama istražitelja, zapravo krenuo u svojevrstan osvetnički pohod protiv osoba koje je smatrao svojim dužnicima.

Izvan sebe od bijesa

Podsjetimo, Tolj je u ponedjeljak ujutro upao u kancelariju advokata Vidakovića tražeći od njega da mu vrati 3.000 eura koje mu je Tolj platio na ime usluga odbrane u predmetu gdje je bio optužen i na kraju osuđen zbog otmice i iznude nad advokatom Arambašićem.

Tolj je bio osuđen na tri godine zatvora jer je 2007. zarobio advokata Vjenceslava Arambašića, te je smatrao da mu Vidaković duguje plaćeni novac jer ga nije odbranio u tom slučaju. Izvan sebe od bijesa, Tolj je iz papirnate kese izvukao pištolj te pucao u advokata, a zatim i sebi ispalio metak u glavu.

No ono što nije bilo poznato je da je Tolj automobilom iz Zagreba došao nakon što je dan prije vjerojatno nožem usmrtio Sanju Hap, osobu koju je nesumnjivo proganjao niz godina, prijeteći joj. Međutim, ona te prijetnje nije bila prijavljivala.

Uhapšen jer je zbog sladoleda provalio na mjesto zločina

U zapečaćen stan u kojem je pronađena mrtva Sanja Hap nakon 17 sati policijskog uviđaja pokušao je ući 35-godišnji komšija, zbog čega je i uhapšen!

– Samo sam htio svoje sladolede koje sam ostavio u njenom frižideru nekidan – opravdavao se susjed ubijene Hap susjedima i policajcima nakon što je zatečen kako skida pečat s vrata stana. Zbog kaznenog djela skidanja i povrede službenog pečata i znaka privedeni bi mladić, ako mu se i sudskim putem dokaže krivica, mogao u zatvoru provesti i do tri godine.

Grozničava policijska potraga za nožem kojim je ubijena Hap

Upravo činjenica da je Viktor Tolj često posjećivao Sanju Hap te na nju vršio pritisak i prijetio joj, ali i činjenica da je dan nakon ubistva u potpunom rastrojstvu upao u advokatsku kancelariju u Osijeku te ubio advokata i nakon toga sebe istragu su usmjerili prema Tolju kao vjerojatnom počiniocu i zločina na Kajzerici.

Ono što je inspektorima nedostajalo da u ovom slučaju stave “tačku na i” u srijedu je bio neposredni materijalni dokaz da je Tolj uistinu ubio.

Dakle, neki oblik fizičkog traga koji ga neposredno povezuje s ubistvom i mjestom zločina. Upravo zbog toga su, najvjerovatnije u potrazi za njegovom odjećom ili oružjem kojim je počinjen zločin, u srijedu poslijepodne policajci ponovno krenuli u pretrage stana koji je koristio u Zagrebu.

Da se radi o grozničavoj potrazi baš za materijalnim dokazom koji bi Tolja povezao sa zločinom u stanu u Ulici III. Podbrežje vjerovatno pokazuje i prilično nervozna reakcija policajca koji je juče osiguravao zgradu u Karasovoj ulici u Zagrebu, gdje je Viktor Tolj živio kao podstanar, a nakon što je ondje došao reporter hrvatskog lista.

(Izvor:Jutarnji.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com