Mirko Vučinić: U Emirate sam otišao jer samo ostario! - Volim Podgoricu

Mirko Vučinić: U Emirate sam otišao jer samo ostario!

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Vučinić u svom stilu je odgovarao ruskim novinarima na pitanja uoči sjutrašnjeg duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Na pitanje šta misli o ruskoj selekciji, napadač Al Džazire je rekao:

“Ne pratim fudbal uopšte. Jedino italijanski jer sam tamo igrao 14 godina”, iznenadio je Vučinić odgovorom.

Kolege iz Rusije zanimalo je zašto je Vučinić poslije skoro decenije i po iz Italije odlučio da, iako je i dalje u sjajnim igračkim godinama karijeru nastavi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Ostario sam. Italijanska liga troši fudbalere, pa sam došao u Emirate da uživam u lakšoj ligi u suncu i moru”, kazao je Vučinić.

Napadač “sokolova” istakao je i da je postojala mogućnost da karijeru nastavi u Rusiji.

“Bilo je ponuda da idem u Rusiju još u vrijeme kada sam imao 19 godina. Kasnije i dok sam igrao za Romu postojala je ta mogućnost, ali sam je odbio. Hladna je Rusija, ovamo u Emiratima ima dosta sunca”, dodao je Vučinić.

Jedan ruski kolega sjetio se i utakmice Crne Gore i Švajcarske u kvalifikacijama za prošlo Evropsko prvenstvo kada je Vučinić nakon gola šorts skinuo i stavio ga na glavu.

“Neću to sada raditi, ne bi se to svidjelo mojoj ženi”, rekao je uz osmijehMirko Vučinić.

Na kraju, progovorio je i o samoj utakmici i mogućnosti da sa Jovetićem zaigra poslije dugo vremena od prvog minuta.

“Super je što ću igrati sa Stevanom, ali ekipe ne pobjeđuju ni kada imaju dvojicu najboljih svjetskih fudbalera, ako ostatak ekipe nije na niovu. Želimo da izađemo skroz koncentrisani i da pokušamo da ostvarimo pobjedu”, zaključio je kapiten Crne Gore.

(Izvor: Cdm) 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com