Osnovci OŠ “Pavle Rovinski” učili o opasnostima od droge - Volim Podgoricu

Osnovci OŠ “Pavle Rovinski” učili o opasnostima od droge

Psihološkinja Dijana Milošević održala je juče učenicima osmih razreda Osnovne škole „Pavle Rovinski“predavanje na temu „ Bolest zavisnosti od droga“. Predavanje je održano u sklopu godišnjih preventivnih programa koje realizuje NVO „4 LIFE“.

“Predavanje je bilo radioničarskog tipa, te stoga su učenici aktivno učestvovali i na taj način dali svoj doprinos ovoj aktivnosti i sistematizaciji svog znanja o ovom problemu. Tokom predavanja učenici su se upoznali  sa uzrocima ulaska u problem zavisnosti, kao i  posljedicama zloupotrebe droga”,navodi se u saopštenju NVO 4 Life.

Učenicima je tom prilikom podijeljen  promotivni materijal sa kratkim porukama namijenjenih, ne samo djeci, već i roditeljima.

“Kako se starosna granica prvog konzumiranja droga stalno snižava i kako je sve više prisutno devijantno ponašanje među djecom, ovo je prilika da još jednom istaknemo i ukažemo nadležnima da predmet Zdravi stilovi života treba da bude obavezan i da se izučava od  šestog do devetog razreda, kako bi škola bila u stanju da pomogne djeci u ostvarivanju pravih životnih vještina”, navodi se u saopštenju.

Iz NVO „4 LIFE“ ističu da predmet Zdravi stilovi života treba da bude obazan u školi i da treba obezbijediti standardizovan program prevencije bolesti zavisnosti, koji bi pored sportskih aktivnosti i predavanja sadržao i niz drugih mjera kao što su: razvijanje socijalnih vještina, osjećanje kompetentnosti za odupiranje vršnjaka, podsticanje usvajanja efikasnih strategija rješavanja problema, razvijanje odgovornosti za sopstveni razvoj i sopstvene postupke, kao i program za roditelje. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com