OVO JE VOZAČ HEROJ koji nije htio da pokrene autobus dok ne sjedne trudnica! - Volim Podgoricu

OVO JE VOZAČ HEROJ koji nije htio da pokrene autobus dok ne sjedne trudnica!

Vidio sam da je žena s velikim stomakom ušla u autobus, a niko ne ustaje. Podigao sam ručnu i odlučio da ne krenem sve dok joj neko ne ustupi mjesto!

Ovako priča Dragan Žulević, vozač GSP-a sa linije 31, koji prije dva dana na Slaviji zaustavio autobus i nije želio da krene dok neko ne ustane da bi trudnica mogla da sjedne. Dragan je ovim gestom oduševio Beograđane. 

– Stao sam na stanicu na Slaviji, a tu je uvijek velika gužva i euforija. Taksisti su zauzeli pola stanice, gužva, mnogo putnika ulazi u autobus. Vidio sam među njima trudnicu s velikim stomakom. Ušla je, a niko nije hteo da joj ustane. Nalaktio sam se na volan, podigao ručnu i odlučio da ne krenem sve dok joj neko ne ustupi mjesto – priča Dragan i kaže da je ostao zapanjen kad je vidio da svi okreću glave.

Putnicima nije rekao ništa, samo je strpljivo čekao da shvate zašto ne kreće.
– Plašio sam se da nekoga ne uvrijedim. Srećom, nisam čekao dugo, možda manje od minut – kaže Dragan.

Deo putnika je odmah počeo da negoduje, ali su jedan gospodin sa prvog sedišta do vrata i jedan mladić skočili. Ona je sjela na mjesto jednog od njih i tek onda sam nastavio vožnju – objašnjava Dragan.

U autobusu se zatekla i novinarka RTV B92 Suzana Trninić i vozaču čestitala na gestu.

– Morala sam da mu zahvalim što je ispao čovjek. Svi su se pravili da ne vide trudnicu, mladi sa slušalicama u ušima okretali su glavu… Svaka mu čast – rekla je Trninićeva.

O Draganovom gestu bruje i društvene mreže. Dok jedni hvale njegov gest, drugi pišu da bi takvo ponašanje trebalo da bude normalno za sve, ali svi se slažu da je Dragan juče bio heroj Beograda.

Humani vozač, iznenađen reakcijama zbog njegovog gesta, kaže da bi svaki njegov kolega uradio isto.

– To radim svaki dan. Treba uvijek biti human, a znam da bi sve moje kolege isto uradile. Nas vozače bije loš glas, ali mi uvijek pomognemo kada je neko u nevolji. Vozimo autobuse duge 18 metara pune putnika. Ljudima je vožnja u autobusima svakodnevica, uđu i izađu, a mi smo tu po cio dan. Doživljavamo svakakve situacije – od napada do nabacivanja djevojaka. Više ima ovog prvog – kaže on. 

(Izvor:blic.rs)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com