U subotu vožnja biciklima, svi su pozvani - Volim Podgoricu

U subotu vožnja biciklima, svi su pozvani

Vožnja biciklima posvećena biciklu kao sližbenom vozilu, koja se organizuje svake posljednje subote u mjesecu održaće se 28. marta u 12 časova na Trgu Republike u Podgorici.

Iz organizacije Biciklo.me naveli su da promovi[u kori[‘enje bicikla kao službenog vozila, štaviše to se u Crnoj Gori radilo još u 19. i 20. vijeku.

“Veliko ubrzanje je stiglo u dvadeset prvom stoljeću kada se ovaj vid transporta ovdje potpuno zaboravlja. Najbolji primjeri savjesnih državnih uposlenika koji ovo prevozno sredstvo koriste se sada mogu naći jedino van granica Crne Gore.

Brojni su predsjednici vlada, kraljevi, gradonačelnici, ambasadori, direktori multinacionalnih kompanija, koji ovo najčistije prevozno sredstvo koriste u službene svrhe i na taj način poboljšavaju ličnu kondiciju, sopstveno zdravstveno stanje, štede novac koji im je povjeren, smanjuju buku i zagađenje.

Ovo se uglavnom dešava u zemljama koje su uzori nama, što sporije napredujemo i gdje je društveni položaj u sprezi sa ličnom odgovornošću”, naveli su iz ove organizacije. 

Kako su dodali, upravo zbog toga su uputili 150 poziva državnim institucijama, ambasadama i stranim misijama u Crnoj Gori da se pridruže na ovoj vožnji i na taj način sopstvenim primjerom pokažu da se bicikl može koristiti i u službene svrhe.

Volonteri organizacije će danas i sjutra promovisati najavljeni događaj od 10 do 12 časova ispred ministarstava, Vlade i Skupštine Crne Gore kao i ispred zgrade Opštine, a tom prilikom će dijeliti “upitnik koji svojim pitanjima pruža mnoge odgovore”.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com